Σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον Γιώργο Λώρη

Τελείται σήμερα στη μία το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Παντάνασσας στη Λεμεσό, η εξόδιος ακολουθία για τον μουσικό και ηθοποιό Γιώργο Λώρη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών.

Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο Σφαλαγγιώτισσας και εισφορές θα γίνονται στον Σύνδεσμο “Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη”.

ΑΚΕΛ: Αγωνιστής μέχρι τέλους ο Γιώργος Λώρης

Η Κ.Ε. ΑΚΕΛ εξέφρασε τη βαθύτατη της θλίψη για το θάνατο του δημιουργού Γιώργου Λώρη με σημαντική συνεισφορά στην πολιτιστική, κοινωνική και πολιτική ζωή της Κύπρου, καθώς ο Γιώργος Λώρης «ήταν ένα σπουδαίο και αυθεντικό ταλέντο, τόσο στην τέχνη του θεάτρου, όσο και στην τέχνη της μουσικής. Πρωτοπόρος και ρηξικέλευθος, συμμετείχε στην ίδρυση θεατρικών σχημάτων και συνεργάστηκε με κορυφαίους δημιουργούς, όπως ο Μάριος Τόκας, ερμηνεύοντας -πρώτος απ’ όλους- τα τραγούδια τους».

Αγωνιστής μέχρι το τέλος, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο Γιώργος Λώρης συμπορεύτηκε από πολύ νωρίς με το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού, διατελώντας μέλος του κόμματος, της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού, καθώς και μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ με ανακοίνωσή του αποχαιρετά τον «σπουδαίο καλλιτέχνη και σύντροφο Γιώργο Λώρη», ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στην Προοδευτική Κ.Κ.Φ. Αθήνας, σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για το φοιτητικό κίνημα και υπήρξε συνειδητός συνοδοιπόρος στον αγώνα για ειρήνη και επανένωση της Κύπρου.

Θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Λώρη εκφράζει το Υπ. Παιδείας, σημειώνοντας ότι υπήρξε «καλλιτέχνης με πολυετή παρουσία στη θεατρική, τηλεοπτική και μουσική σκηνή του τόπου μας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.