Συμφωνία €4 εκ. ΕΤΕπ-Πανεπιστημίου για εγγυημένα σπουδαστικά δάνεια

Για να διευκολυνθούν σπουδαστές από άλλες χώρες


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣυμφωνία ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψαν σήμερα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανακοίνωσε η Κομισιόν, συμφωνία η οποία θα επιτρέψει σε σπουδαστές από άλλες χώρες να λαμβάνουν εγγυημένα δάνεια για τα δίδακτρα και τις πληρωμές ενοικίου για τις σπουδές τους στην Κύπρο.

Το νέο αυτό πιλοτικό πρόγραμμα, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο υποστηρίζεται από το Εγγυητικό Πρόγραμμα Δανείων Erasmus +, αναμένεται να ωφελήσει περισσότερους από 240 μεταπτυχιακούς φοιτητές και περιλαμβάνει μια περίοδο χάριτος δύο ετών για την αναβολή των διδάκτρων μετά τη λήξη των σπουδών και ένα ελάχιστο τετραετές σχέδιο αποπληρωμής μετά την εν λόγω περίοδο. Η Κομισιόν σημειώνει ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το δεύτερο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη που ξεκινά αυτό το είδος πρωτοβουλίας μετά το Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου το 2017. Η νέα συμφωνία είναι η έβδομη που θα υπογραφεί στο πλαίσιο του συστήματος εγγυήσεων (οι άλλες πέντε συμφωνίες υπογράφηκαν με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα).

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, Τίμπορ Ναβράσκις, δήλωσε μάλιστα πως ”αυτό δείχνει ότι η εγγύηση Erasmus + αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία ανάπτυξης για τα πανεπιστήμια που προσπαθούν να διεθνοποιήσουν την εκπαιδευτική προσφορά τους, μια ολοκληρωμένη προσφορά δανείων και εγγυήσεων, χάρη στις συνδυασμένες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων”. ”Οι φοιτητές όχι μόνο θα μπορούν να επωφεληθούν από προσιτές μεταπτυχιακές σπουδές στην Κύπρο αλλά και από μια ολοκαίνουργια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη”, αναφέρει.

Συνεργασία Νεάπολις Πάφου Πανεπιστημίου Hull Ηνωμένου Βασιλείου

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και το Πανεπιστήμιο Hull Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη τη συνεργασία τους για την προσφορά από κοινού δύο προπτυχιακών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα η συνεργασία αυτή αφορά στη δυνατότητα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Νεάπολις να εγγράφονται στο τελευταίο έτος σπουδών του Πανεπιστημίου Hull και να αποκτούν τον τίτλο από το βρετανικό πανεπιστήμιο. Τα προγράμματα αυτά αφορούν το «Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων» και το «Πτυχίο στη Λογιστική, Τραπεζική και Χρηματοοικονομική».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Μιχαλάκη Λεπτό, η συνεργασία που επιτεύχθηκε με ένα από τα καλύτερα βρετανικά πανεπιστήμια βρίσκεται εντός των στρατηγικών πλαισίων του Πανεπιστημίου Νεάπολις να μετατραπεί σε παγκόσμιο κέντρο πανεπιστημιακής μόρφωσης μέσω συνεργασιών με άλλα πανεπιστήμια σε διάφορους τομείς εκπαίδευσης. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί επίσης στην ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στα κοινά ερευνητικά προγράμματα και κοινά προγράμματα εκπαίδευσης, και στην προσέλκυση σημαντικού αριθμού ξένων φοιτητών για την απόκτηση βρετανικών ακαδημαϊκών τίτλων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei