Συμφωνία Καδή – (διορισμένης) ΠΣΕΜ για εξετάσεις

Ταυτόσημες είναι οι απόψεις μαθητών και Υπουργείου Παιδείας για τη διενέργεια εξετάσεων στο τέλος κάθε τετραμήνου και για δυο ξεχωριστές διαδικασίες εξετάσεων στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους, όπως διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν η διορισμένη ΠΣΕΜ και Κώστας Καδής.

“Συμφωνήσαμε με την πρόταση που διαμορφώνεται από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό και συμμεριστήκαμε τα οφέλη της προτεινόμενης πολιτικής, όπως αναπτύχθηκαν από τον Υπουργό”, αναφέρει η ΠΣΕΜ σε ανακοίνωσή της που λέει οτι αντιπροσωπεύει ολους τους μαθητές στο σύνολο της, ενω 5 απο τα 10 μέλη εχουν διαφορετική άποψη.

Εκτιμά, ακόμη, ότι “ο θεσμός του ενιαίου λυκείου αποδείχθηκε πως έχει αποτύχει παταγωδώς για αυτό και συμφωνούμε με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την επαναφορά των τελικών και κατατακτήριων εξετάσεων ως δυο ξεχωριστές διαδικασίες, όπως συνέβαινε και παλαιότερα”.

Καταλήγοντας η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι “οι προτάσεις αυτές εφαρμόζονται και σε ιδιωτικά σχολεία, αφού οι μαθητές καλούνται να παρακαθίσουν τόσο σε εσωτερικές εξετάσεις ανά τετράμηνο για εξασφάλιση του απολυτήριου τους και στην συνέχεια άλλες εξετάσεις για εξασφάλιση θέσης σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (εκτός Ελλάδας)”.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.