Συμφωνία των 28 στο Συμβούλιο για τον τερματισμό του ‘geo – blocking’

Για τους καταναλωτές στην ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να αγοράσετε νέα ηλεκτρικά προϊόντα online, να νοικιάζουν αυτοκίνητο ή να προμηθευτούν εισιτήρια συναυλιών πέρα από τα σύνορα της χώρας που διαμένουν. 

Χθες το βράδυ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Koμισιόν κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τον τερματισμό του “geo – blocking” δηλαδή του αδικαιολόγητου αποκλεισμού της πρόσβασης των καταναλωτών σε online περιεχόμενο που επιθυμούν να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες εντός της ΕΕ.

Για τους καταναλωτές στην ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να αγοράσετε νέα ηλεκτρικά προϊόντα online, να νοικιάζουν αυτοκίνητο ή να προμηθευτούν εισιτήρια συναυλιών πέρα από τα σύνορα της χώρας που διαμένουν. Θα εξασφαλιστεί δε ότι οι καταναλωτές δεν θα αντιμετωπίζουν πλέον εμπόδια όπως η πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που εκδίδεται σε άλλη χώρα. Για τις επιχειρήσεις, οι νέοι κανόνες σημαίνουν μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου για τη διασυνοριακή λειτουργία, σημειώνει η Εσθονική Προεδρία.

Ο αντιπρόεδρος Άντρους Άνσιπ, αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά, δήλωσε μάλιστα πως: “σήμερα τερματίζουμε τις αδικαιολόγητες διακρίσεις κατά την ηλεκτρονική αγορά, είναι εξαιρετική είδηση για τους καταναλωτές”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.