Σημεία και τέρατα στη Σχολική Εφορεία Λάρνακας

Καζάνι που βράζει σε οριακό σημείο έκρηξης μοιάζει η Σχολική Εφορεία Λάρνακας το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που δημοσιεύουμε σήμερα στη “Χαραυγή”, οι σχέσεις ανάμεσα σε μέλη του σώματος αλλά και ανάμεσα σε μέλη της διοίκησης και του προσωπικού είναι στο χαμηλότερο τους σημείο τα τελευταία πέντε χρόνια.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΆριστα ενημερωμένες πηγές περιγράφουν μια εκρηκτική κατάσταση η οποία, όπως αναφέρθηκε στη “Χ” αποτελεί απότοκο αυταρχικών συμπεριφορών. Σύμφωνα με καταγγελίες στην εφημερίδα μας, τα παράπονα αφορούν και στο χειρισμό θεμάτων που σχετίζονται με το προσωπικό αλλά και ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του σώματος η οποία μόνο ομαλά δεν φαίνεται να εξελίσσεται.

“Από μέλη του προσωπικού μέχρι διευθυντές σχολείων, οι διαμαρτυρίες είναι συνεχείς για τον ευρύτερο τρόπο λειτουργίας και την αποδοτικότητα του σώματος” ανέφερε στη “Χ” γνώστης της κατάστασης. Γίνεται λόγος για παρατυπίες στη διαχείριση θεμάτων όπως οι προσφορές για διάφορες υπηρεσίες καθώς και στη διεξαγωγή των συνεδριάσεων για τις οποίες, όπως αναφέρθηκε στη “Χ”, η τήρηση πρακτικών είναι εντελώς εκτός κανονισμών.

Μεταξύ άλλων, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για χρησιμοποίηση μελών του εργατοτεχνικού προσωπικού για εκτέλεση εργασιών σε σπίτια μελών της Εφορείας και για απευθείας ανάθεση προσφορών χωρίς προκήρυξη. Όπως πληροφορούμαστε, τους τελευταίους μήνες υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ μελών της Σχολικής Εφορείας η οποία αποκαλύπτει την ένταση.

Γίνεται συγκεκριμένα λόγος για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην εργοδότηση μελών του προσωπικού αλλά και θέματα που άπτονται της ασφάλειας του προσωπικού τα οποία όμως δεν εξετάζονται από το σώμα παρά τις επιστολές με τις οποίες ζητείται να εξεταστούν.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei