Σίμος Ιωάννου για άνοιγμα Αμ/στου: Η Τουρκία προχωρεί στους σχεδιασμούς της αφού νοιώθει πίεση

Varosi - Photo: Panayiotis Pentaliotis

Η Τουρκία και οι κατοχικές αρχές προχωρούν τους σχεδιασμούς για την περίκλειστη Αμμόχωστο αφού φαίνεται ότι δεν νιώθουν πίεση από τον διεθνή παράγοντα δήλωσε ο Δήμαρχος, σχολιάζοντας τις νέες εξαγγελίες του λεγόμενου πρωθυπουργού για άνοιγμα της πόλης μετά τις λεγόμενες δημοτικές εκλογές.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Σίμος Ιωάννου παρέθεσε τη στάση που τήρησαν στις συναντήσεις που είχαν με το Δημοτικό Συμβούλιο, οι πρέσβεις των Μονίμων Μελών του ΣΑ του ΟΗΕ. Όλοι τους είπαν ότι έχουν δίκαιο κι ότι τους συμπαραστέκονται, δήλωσε ο Δήμαρχος, ωστόσο, όπως είπε, όλοι έριχναν και εν μέρει την ευθύνη στην πλευρά μας για το λόγο ότι δεν έχει σταθερή πολιτική και θέση.

Αυτό όπως ανέφερε πρέπει να ληφθεί υπόψιν από το κράτος και τόνισε ότι η κυβέρνηση παρά την προεκλογική περίοδο οφείλει να είναι πιο δυνατή και να ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση σε σχέση με την Αμμόχωστο.
Προειδοποίησε πως εάν παραβιαστούν τα τελευταία δύο ψηφίσματα για την Αμμόχωστο, 550 και 789 τότε δεν θα υπάρχει θέμα προς συζήτηση στο κυπριακό.

Εάν δεν πεισθούν είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ να εξασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις προς την Τουρκία δυστυχώς δεν θα γίνει τίποτε. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ανέφερε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποστείλει νέα επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για τις νέες εξαγγελίες του Ουνάλ Ουστέλ ενώ το ζήτημα θα ανακινηθεί στην εκδήλωση για την Αμμόχωστο στις 28 του Φλεβάρη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο που τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου του Σώματος με την ελπίδα όπως είπε, ως τότε να μην είναι αργά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.