Σίμος Ιωάννου: Μοναδικός τρόπος σωτηρίας της Αμμοχώστου η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

 

 

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, στην ομιλία του, στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου τόνισε ότι ο μοναδικός τρόπος σωτηρίας της Αμμοχώστου είναι η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

“Πρέπει να αντιληφθούμε”, είπε, “ότι ούτε οι υπερφιλόδοξες εξαγγελίες για κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε η προσπάθεια για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που έγινε έντιμα και με ειλικρίνεια, δεν είναι ικανές ενέργειες για να σώσουμε την Αμμόχωστο”.

Ο κύριος Ιωάννου σημείωσε ότι είναι, πια, πέρα για πέρα φανερό σε όλους ότι το ζήτημα της Αμμοχώστου είναι κλειδί για ολόκληρο το Κυπριακό και ότι, αν χαθεί η Αμμόχωστος, θα υπονομευθεί καίρια η όποια προοπτική για λύση του Κυπριακού, ενώ ο κίνδυνος θα αφορά, εξελικτικά, ολόκληρη την Κύπρο.

 

 

 

Έκκληση, το θέμα της Αμμοχώστου να παραμείνει μακριά από την πολιτική διελκυστίνδα και να αποτελέσει τον πυρήνα συλλογικής εθνικής στοχοθεσίας απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε ομιλία, χθες βράδυ, στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στην Δερύνεια, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων αποτελούν μέρος πολιτικής για δημιουργία και εμπέδωση νέων τετελεσμένων επί του εδάφους.

“Σε όλες τις επαφές μου, τους τελευταίους επτά μήνες για το θέμα της Αμμοχώστου”, είπε ο Ιωάννης Κασουλίδης, “εισέπραξα την αμέριστη συμπαράσταση των συνομιλητών μου, που καταδίκασαν τις παράνομες τουρκικές ενέργειες”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.