Σίμος Ιωάννου: Ο Δήμος δεν μπορεί από μονος του να αποτρέψει εποικισμό της Αμμοχώστου

Ο Δήμος Αμμοχώστου συζήτησε με τον πρόεδρο της δημοκρατίας ένα σχέδιο Β για την αποτροπή των σχεδίων εποικισμού της κλειστής πόλης των Βαρωσίων, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Σίμος Ιωάννου.

Ο Δήμος Αμμοχώστου, είπε, επέμεινε ιδιαίτερα στην ύπαρξη σχεδίου Β, αλλά τόνισε χαρακτηριστικά «είναι όνειρο θερινής νυκτός να αναμένει κάποιος ότι ο Δήμος μπορεί από μόνος του να αποτρέψει μια τέτοια ενέργεια».

Ο κύριος Ιωάννου τόνισε ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία από εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να την επηρεάσουν – όπως η ΕΕ, η ΗΠΑ και η Ρωσία – για την ανάγκη συμμόρφωσης με τα ψηφίσματα 550 και 789 των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο, σημείωσε, σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι δεν υπάρχει μια τέτοια διάθεση.

Ο Δήμος Αμμοχώστου, είπε, προσβλέπει στις συνομιλίες και στην εκλογή στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας ανθρώπου ο οποίος θα παρακαθίσει σε αυτές τις συνομιλίες για την εξεύρεση σωστής λύσης.

Εάν ωστόσο εκλεγούν άτομα όπως ο κύριος Τατάρ, αυτό τόνισε ο κύριος Ιωάννου, θα αποτελέσει ταφόπλακα καθώς θα είναι αδύνατη οποιαδήποτε συνεννόηση. Επανέλαβε ότι μόνο οι συνομιλίες μπορούν να δώσουν λύση.