Συμπόσιο στη Λεμεσό για τους κυπριακούς χορούς

Έλα στο Google News

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει το Στ΄ Συμπόσιο Κυπριακής Λαογραφίας με θέμα: «Ο Κυπριακός παραδοσιακός χορός – επιτόπιες έρευνες».
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της επιστημονικής προσέγγισης της παράδοσης και την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού σε θέματα λαογραφίας, ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού οργανώνει κατά καιρούς διαλέξεις ημερίδες και συμπόσια λαογραφίας με τη συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Το Στ΄ Συμπόσιο Κυπριακής Λαογραφίας πραγματοποιείται στη Λεμεσό από τις 5 μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2014 και γίνεται με σκοπό την παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών των σπουδαστών του προγράμματος κατάρτισης δασκάλων παραδοσιακού χορού που διοργανώθηκε από τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού το 2012-2013.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Γιάννης Ζέρβας, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συμποσίου, «Πριν από τρία χρόνια βρεθήκαμε μπροστά σε μια θετική πρόκληση. Αφού ολοκληρώσαμε έναν κύκλο θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, όπως λαογραφίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, μουσικολογίας, παιδαγωγικής, ψυχολογίας, ενδυματολογίας κ.ά. κάναμε ένα βήμα πιο πέρα και αποφασίσαμε να αναζητήσουμε εμείς οι ίδιοι τη γνώση στις ρίζες της, κάνοντας επιτόπιες καταγραφές και μελέτες.

Το Συμπόσιο είναι αφιερωμένο στον αγέραστο εκφραστή της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης Βυρωνή Γεωργίου, ο οποίος στα 97 του χρόνια συνεχίζει να χορεύει και να τραγουδά την παράδοση της Κύπρου μας.

Περισσότερα στην αυριανή έκδοση της ΄΄Χαραυγής΄΄

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.