Συνάντηση με το νέο Υπ. Υγείας ζητά ο ΣΕΣΙΚ

Συνάντηση με το νέο Υπουργό Υγείας ζητά ο Σύνδεσμος Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών Κύπρου (ΣΕΣΙΚ) προκειμένου να αναλύσει τα βασικά αιτήματά του.

Ειδικότερα, ο ΣΕΣΙΚ αναφέρει σε ανακοίνωση ότι, μέχρι να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ και η προαπαιτούμενη αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, υπάρχουν τρέχοντα προβλήματα των εκτάκτων ιατρών, οι οποίοι αποτελούν το 50% των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Το πρώτο βασικό αίτημα του ΣΕΣΙΚ αφορά τη σωστή εφαρμογή του νόμου 25/11 για τους συμβασιούχους, ο οποίος δεν αφορά πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε λειτουργούς υγείας. Είναι αδιανόητο λειτουργοί που υπηρετούν πέραν των δύο ετών και οι πλείστοι εκ των οποίων θα έπρεπε να είναι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, να μπαίνουν στην ίδια διαδικασία με συναδέλφους που καλούνται να καλύψουν έκτακτες ανάγκες, αναφέρεται.

Δεύτερο αίτημα του Συνδέσμου, όπως αναφέρεται, είναι η κατάργηση της εις βάρος τους διάκρισης όσον αφορά αμοιβές, προαγωγές, ευκαιρίες για εκπαίδευση, μετακινήσεις- μεταθέσεις, σε σχέση με τους μόνιμους ιατρούς.

Τρίτον, ο ΣΕΣΙΚ ζητά εφαρμογή της συμφωνίας ΠΑΣΥΚΙ-ΥΥ, με ημερομηνία 20/01/2015 και στο κομμάτι που αφορά τους εκτάκτους, σημειώνοντας ότι η συμφωνία προβλέπει μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων όσων έχουν συμπληρώσει 30 μήνες και από αυτήν επηρεάζονται πέραν των 150 εκτάκτων.

«Τα προβλήματα αυτά επιθυμούμε να θέσουμε στο νέο Υπουργό, πιστεύοντας πως θα βρούμε την ίδια ανταπόκριση που είχαμε από τον προκάτοχο του, αλλά και ότι θα δοθούν επιτέλους λύσεις, οι οποίες να είναι άμεσα εφαρμόσιμες. Ζητούμε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και ευελπιστούμε να μας δοθεί η ευκαιρία να του αναλύσουμε τα πιο πάνω αιτήματα μας σύντομα», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.