Οι συντεχνίες θα ζητήσουν από τον πρόεδρο να εξηγήσει πώς θα υλοποιήσουν τις γραπτές διαβεβαιώσεις τους ότι στο τέλος της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού δεν θα αποχωρήσει κανένας εργαζόμενος χωρίς τη θέληση του

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο για το θέμα του Συνεργατισμού θα έχουν στις 11 το πρωί οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ.

Οι συντεχνίες ζητούν ενημέρωση από τον Πρόεδρο για το ζήτημα των δεσμεύσεων του αναφορικά με το προσωπικό στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Θα ενημερωθούν επίσης και για το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελληνική Τράπεζα για την εξαγορά του καλού κομματιού του Συνεργατισμού.

Μιλώντας στον Άστρα εκ μέρους της ΠΕΟ ο Σάββας Τούλουπος είπε ότι οι συντεχνίες θα ζητήσουν από τον πρόεδρο να εξηγήσει πώς θα υλοποιήσουν τις γραπτές διαβεβαιώσεις τους ότι στο τέλος της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού δεν θα αποχωρήσει κανένας εργαζόμενος χωρίς τη θέληση του.

Επειδή, πρόσθεσε, το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας πολλές πληροφορίες για απολύσεις από τον Συνεργατισμό, ζήτησαν τη συνάντηση με τον πρόεδρο και τόνισε ότι οι συντεχνίες δεν πρόκειται να αποδεχθούν να απολυθεί παρά τη θέλησή του κανένας εργαζόμενος.

Αναφορικά με το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης, ο κ. Τούλουπος είπε ότι θα πρέπει να γνωστοποιηθεί και όσοι εργαζόμενοι παραμείνουν στην τράπεζα, η Ελληνική Τράπεζα θα πρέπει να τους διασφαλίσει.

Από τις επαφές που έγιναν με την Ελληνική Τράπεζα, πρόσθεσε ο κ. Τούλουπος, δεν διαφάνηκε ότι η τράπεζα δεν επιθυμεί την παρουσία συντεχνιών στον οργανισμό.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, τόνισε ότι οι συντεχνίες θα δράσουν αναλόγως και δεν θα διστάσουν να λάβουν και μέτρα, ανάλογα με τη στάση που θα τηρηθεί από την εργοδοτική πλευρά στο θέμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.