Συνεχής ροή πληροφοριών για αγνοούμενους

Υπάρχει ροή πληροφοριών το τελευταίο διάστημα σε σχέση με την μετακίνηση δεκάδων οστών αγνοουμένων ανέφερε ο επίτροπος προεδρείας για ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι μετά την έκκληση των δύο ηγετών υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου αλλά πρέπει να αξιολογηθούν σωστά όπως είπε οι πληροφορίες.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες στον επικεφαλής της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ αν χρειαστεί να γίνουν και εκταφές στην κατεχόμενη Αφάνεια.

Την ίδια ώρα, ο επίτροπος συνέστησε προσοχή και υπομονή προκειμένου να δίνονται πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται.

Πρόσθεσε ότι αύριο αναμένεται να κατατεθεί στην συνεδρία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους γραπτό αίτημα για έναρξη της διαδικασίας εκσκαφών στην περιοχή κοντά στην κατεχόμενη Αφάνεια.

Χθες ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος πραγματοποίησε επίσκεψη στο σημείο στην Αφάνεια όπου, σύμφωνα με πληροφορία που έδωσε Τουρκοκύπριος στην εφημερίδα “Πολίτης”, μετακινήθηκαν τη δεκαετία του 90 τα οστά πέραν των 100 αγνοουμένων.

Αισθήματα προσμονής

Οι σημερινές εξελίξεις γύρω από το θέμα των αγνοουμένων θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της επιτροπής Προσφύγων της Βουλής η οποία θα συνεδριάσει γύρω στις 11 το πρωί.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η πρόεδρος της επιτροπής Σκεύη Κουκουμά ανέφερε ότι στην συνεδρία θα παραστούν μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και ο εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

Πρόσθεσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν αισθήματα περισσότερης προσμονής στους συγγενείς των αγνοουμένων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.