Συνέδριο για την ομαλή σχολική μετάβαση των παιδιών

Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καταβάλλει πολλές προσπάθειες για τη σύνθεση των δράσεων εκείνων, που θα στηρίζουν τα παιδιά και θα καθοδηγούν τους γονείς στην ομαλή αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών μπορεί να προκύψουν, δήλωσε ο πολιτικός προϊστάμενός του Κώστας Καδής.

«Πιστεύουμε ότι ανάμεσα στα πολλά οφέλη που θα προκύψουν με τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος και τη βελτίωση της δομής του θα είναι και η μείωση του χάσματος ανάμεσα στις βαθμίδες της εκπαίδευσής μας», πρόσθεσε.

Σε χαιρετισμό του στο 4ο Συνέδριο της Παγκύπριας Σχολής Γονέων με θέμα «Ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», το οποίο πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λευκωσία, ο κ. Καδής είπε ότι τα Συνέδρια που διοργανώνει η Παγκύπρια Σχολή Γονέων αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό για τον τόπο μας, αφού γίνεται με τη συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αγωγή του παιδιού: των ομοσπονδιών και συνομοσπονδιών των οργανωμένων γονιών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, των Συνδέσμων Επιθεωρητών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

«Το θέμα του σημερινού συνεδρίου είναι ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η μετάβαση από τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών μας, που δεν πρέπει να παραβλέψουμε. Οι αναπτυξιακές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές που τα παιδιά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο κάθε σχολικό περιβάλλον ποικίλουν. Τα πορίσματα του συνεδρίου αυτού, τόσο από τις εισηγήσεις των δύο εκλεκτών ακαδημαϊκών όσο και από τα έξι βιωματικά εργαστήρια, θα είναι πολύτιμα για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τα αναμένουμε με ενδιαφέρον, αφού αναφέρονται όχι μόνο το ρόλο της οικογένειας αλλά και τη σχέση σχολείου-οικογένειας», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Παιδείας συνεχάρη, τέλος, την Παγκύπρια Σχολή Γονέων για το πραγματικά πολυσχιδές και σημαντικότατο έργο που επιτελεί στον τομέα της επιμόρφωσης και της στήριξης των γονιών για το δύσκολο ρόλο τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.