Συνελήφθη στη ΝΥ διαβόητο μέλος της μαφίας

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετά από αίτημα Ιταλικού δικαστηρίου, έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα που φαίνεται να ανήκει στη διαβόητη οικογένεια Γκαμπίνο, της ιταλικής μαφίας, με την κατηγορία του εκβιασμού.

Το δικαστήριο της πόλης Ποτέντζα είχε εκδώσει αίτημα για σύλληψη του ηλικίας 61 ετών Φραντζέσκο Παλμέρι και άλλων επτά ατόμων για κατηγορίες εκβιασμού για απόσπαση ποσού πέραν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από Ιταλό επιχειρηματία.

Ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν ότι υπάρχουν ακόμη στενοί δεσμοί μεταξύ των διαβόητων Ιταλικών οικογενειών της μαφίας όπως η οικογένεια Ndrangheta της Καλαβρίας και οικογενειών στις ΗΠΑ (κυρίως στην ΝΥ και το Σικάγο).

Ο γεννημένος στη Σικελία Παλμέρι θεωρείται ο επικεφαλής της γνωστής οικογένειας Γκαμπίνο της Νέας Υόρκης, μιας από τις πλέον ισχυρές οικογένειες της μαφίας. Με βάση το κατηγορητήριο ο συλληφθείς ταξίδεψε δύο φορές στην Ιταλία το 2013 και είχε ασκήσει πιέσεις και διατύπωσε εκβιασμούς εναντίον Ιταλού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο επιχειρηματίας φαίνεται να είχε πάρει δάνειο πριν από μερικές δεκαετίες και τα χρήματα αυτά ήταν προΪόν κοντραμπάντου ναρκωτικών.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.