Συνεργασία και με το Frederick υπέγραψε το Ινστ. Κύπρου

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ του Πανεπιστημίου Frederick και του Ινστιτούτου Κύπρου.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι καθώς και τα δύο Ιδρύματα δίνουν μεγάλο βάρος στην έρευνα και τη μεταφορά τεχνολογίας, η συνεργασία τους αναμένεται να αποδειχθεί καρποφόρα προς όφελος, τόσο της επιστήμης, όσο και της κοινωνίας και οικονομίας της Κύπρου.

Όπως σημειώνεται, το Ινστιτούτο Κύπρου, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, το 2005, έβαλε μπροστά την προαγωγή της καινοτομίας, της έρευνας και της τεχνολογίας και είναι γενική η εκτίμηση πως η συμβολή του στην ραγδαία ανάπτυξη αυτών των τομέων τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, υπήρξε καθοριστική.

Έτσι, η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick, ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα με εξαιρετικό παρελθόν και παρόν στους ίδιους τομείς και με πολλές διεθνείς διακρίσεις, ήταν μια εύλογη εξέλιξη που αφήνει βαθιά ικανοποίηση και στις δύο πλευρές.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick Μιχάλης Φρειδερίκου, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας πρέπει να θεωρούνται δεδομένα, τόσο λόγω των κοινών ερευνητικών ενδιαφερόντων, όσο και της αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στα στελέχη των δύο οργανισμών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου Καθηγητής Κώστας Ν. Παπανικόλας, υπογράμμισε τη σημασία του κοινού τεχνολογικού προσανατολισμού, η οποία ευνοεί ιδιαίτερα την προοπτική για την από κοινού ανάπτυξη και χρήση ερευνητικών υποδομών και την υλοποίηση συνεργατικών ερευνητικών έργων, καθώς και τη συνεργασία σε διεπιστημονικά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, χαιρετίζοντας την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, τόνισε τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου Frederick στους διάφορους τομείς της Μηχανικής, όπως στην ενέργεια, την αειφόρο ανάπτυξη, τις τεχνολογίες πληροφορικής, καθώς και σε τομείς όπως το Περιβάλλον, την Αρχιτεκτονική και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ουσιαστικά, όπως σημειώνεται, το σημείο στο οποίο και οι τρεις ταυτίστηκαν απόλυτα είναι πως «η ένωση δυνάμεων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και οι συνέργειες στην έρευνα και την καινοτομία, παράλληλα με τις προηγμένες υποδομές και την τεχνογνωσία του Ινστιτούτου Κύπρου, μαζί με τη μακρά εμπειρία και συμπληρωματική τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου Frederick, είναι βέβαιο πως θα αποδώσουν σημαντικά οφέλη στην επιστήμη και την κοινωνία της Κύπρου».

ΚΥΠΕ

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy