Συντεχνίες ΑΗΚ: Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια διαλόγου

Οι προσδοκίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΑΗΚ ότι θα μπορούσαν να πείσουν τον Υπουργό Ενέργειας για τις θέσεις τους που αφορούν το μέλλον του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας διαψεύσθηκαν, αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, με τις ίδιες τις συντεχνίες να κάνουν λόγο για εξάντληση των περιθωρίων για γόνιμο διάλογο, σημειώνοντας ότι θα επανέλθουν για τις όποιες αποφάσεις και μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από πλευράς τους.

Σε ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΒΑΗΚ, αναφέρουν ότι χθες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, “σχετική με τα όσα απαράδεκτα έχουν δει τη δημοσιότητα ως θέσεις του Υπουργείου, με πλέον ανησυχητική την προκήρυξη διαγωνισμού από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων για πρόσληψη Συμβούλων με σκοπό το νομικό διαχωρισμό, την εταιρικοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ”.

“Οι προσδοκίες μας ότι θα μας δινόταν η ευκαιρία να πείσουμε το Υπουργείο για τις σωστές και υπεύθυνες θέσεις των εργαζομένων διαψεύσθηκαν” αναφέρουν οι συντεχνίες, προσθέτοντας πως ο Υπουργός “παραμένει προσηλωμένος στο να προχωρήσει με τα όσα έχει προδιαγράψει ο ίδιος και οι λειτουργοί του Υπουργείου”.

Οι συντεχνίες απηύθυναν, όπως αναφέρουν, έκκληση στον Υπουργό όπως αποσυρθεί ο διαγωνισμός από τον Έφορο, δεσμευόμενες, ταυτόχρονα, να σεβαστούν το όποιο αποτέλεσμα μελέτης που θα διεξαγόταν για το μέλλον του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία όμως θα ήταν υπό την επίβλεψη του με ομάδα έργου αποτελούμενη από το Υπουργείο Ενέργειας, τη Ρυθμιστική Αρχή, την Αρχή Ηλεκτρισμού και εκπρόσωπο των εργαζομένων.

“Ο Υπουργός δεν έκανε αποδεκτή την πρότασή μας και για μας δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός πλέον ή αμφιβολία για την καταστροφική πορεία που ακολουθείται στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας”, αναφέρουν.

Δυστυχώς, προσθέτουν, “τα περιθώρια για ένα γόνιμο διάλογο έχουν στενέψει ή ακόμη μπορούμε να πούμε ότι έχουν εξαντληθεί”.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι θα επικοινωνήσουν σύντομα με τους εργαζόμενους “για τις όποιες αποφάσεις ή και μέτρα πρέπει να πάρουμε με σκοπό την προστασία της ΑΗΚ και του τομέα”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.