Η σιωπή ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ για το Μουσείο Γρίβα δεν τους διασώζει από την αγανάκτηση του κόσμου

Η σιωπή από τις ηγεσίες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ για το Μουσείο της Ντροπής δεν θα τους διασώσει από την κρίση του κόσμου και της Ιστορίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι τον περασμένο Ιούνη, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ είχαν αντιληφθεί πλήρως την εξαπάτηση που επιχείρησε η κυβέρνηση Συναγερμού, με το ΕΛΑΜ δίπλα της, σε σχέση με το Μουσείο Γρίβα και γι’ αυτό στήριξαν μαζί με το ΑΚΕΛ και τους Οικολόγους τη δέσμευση του κονδυλίου. Αντιλήφθηκαν πλήρως ότι πρόκειται για το ίδιο ακριβώς κονδύλι, τα ίδια ακριβώς ποσά που είχαμε αποκόψει μαζί τον Δεκέμβρη του 2021, γιατί αφορούσαν δημιουργία Μουσείου για το Γρίβα. Την περασμένη Δευτέρα, στην Επιτροπή Οικονομικών, άκουσαν ξεκάθαρα από το ΑΚΕΛ αλλά και από τις παραδοχές του υπουργείου ότι αυτό που είχαν ενώπιόν τους επρόκειτο για το Μουσείο Γρίβα. Ωστόσο επέλεξαν να το αποδεσμεύσουν, ώστε να προχωρήσει το Μουσείο Γρίβα και οι χορηγίες στο Ίδρυμα Γρίβα. Είναι αποκαλυπτικό ότι ούτε το ΔΗΚΟ ούτε η ΕΔΕΚ τόλμησαν να πουν την παραμικρή δικαιολογία στην Επιτροπή, ενώ η ΔΗΠΑ επέλεξε να μην πάρει θέση.

Δίκαια αγανακτεί τις τελευταίες μέρες ο δημοκρατικός κόσμος του τόπου, τα στελέχη της Δημοκρατικής Αντίστασης, αναφέρεται στη δήλωση και διερωτάται ο κ. Κουκουμάς: «Τι θα λένε άραγε από δω και μπρος οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων στα μνημόσυνα του Μακαρίου και των ηρώων της Αντίστασης; Ότι για τα μάτια του Νίκου Χριστοδουλίδη διέγραψαν την Ιστορία, και τη δική τους και της πατρίδας μας; Ότι τώρα που ψηφίζουν Συναγερμό θα τιμούν και το Γρίβα, όπως έκανε η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη τα τελευταία δέκα χρόνια;»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.