Κατά της τούρκικης πολιτικής τάσσονται έξι τ/κ συντεχνίες

Για αύξηση των προσπαθειών των συνεργατών με το ΑΚΡ «κυβερνήσεων» να εξολοθρεύσουν την τ/κ κοινότητα και να την μεταλλάξουν κάνουν αναφορά σε κοινή τους ανακοίνωση έξι συντεχνίες των εκπαιδευτικών, των δημοσιογράφων, των εργαζομένων, «δημοσίων υπαλλήλων» και του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου (KTOEÖS, KTÖS, DEV-IS, KOOPSEN, BASIN-SEN).


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον της Αφρίκα για τη γελοιογραφία/φωτογραφία με τον Ταγίπ Ερντογάν και το αρχαίο ελληνικό άγαλμα, οι συντεχνίες υποστηρίζουν ότι η τ/κ κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με συστηματικές επιθέσεις εδώ και πολλά χρόνια. Κάνουν λόγο στην πολιτική που επιβάλλει η κυβέρνηση της Τουρκίας και για το βιοτικό επίπεδο που έχει δημιουργηθεί αλλά και το επίπεδο της κοινωνίας με τις ληστείες, τους βιασμούς και τα άλλα εγκλήματα που αυξάνονται κάθε μέρα, σε συνδυασμό με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τα καζίνο, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα γραφεία στοιχημάτων, το εμπόριο ανθρώπων και την αύξηση των χρηστών ουσιών.

Οι συντεχνίες προσθέτουν ότι γίνεται διάβρωση της δημογραφικής δομής με την πληθυσμιακή πολιτική και ο κόσμος εξαναγκάζεται σε μετανάστευση με τα επιβαλλόμενα οικονομικά πακέτα. Αυτοί που δεν αντέχουν ούτε τις καρικατούρες, είναι φανερό ότι δεν έχουν ιδέα ότι πρέπει να δείξουν σεβασμό στις διαφορές σε μια μοντέρνα και δημοκρατική κοινωνία, να είναι ανεκτικοί και να μάθουν τη σύγκλιση και την αλληλο-ανοχή, αναφέρεται, προσθέτοντας ότι ο αρμόδιος Υπουργός της Τουρκίας για την Κύπρο παρεμβαίνει σαν είναι Υπουργός αποικιοκρατίας και θεωρεί ότι είναι δικαίωμά του να εξαπολύει απειλές.

Σε αυτούς που προσπαθούν «να μας μειώσουν, να εξαφανίσουν την ύπαρξή μας, τις αξίες μας, πρέπει να ξέρουν ότι οι Τ/κ είναι μια κοινότητα που δεν κάνει διαχωρισμούς ανάλογα με τη θρησκεία, τη γλώσσα, τη φυλή, είναι ανεκτική στις διαφορές, σέβεται τις ελευθερίες, πιστεύει σε ένα σύστημα που βασίζεται στην υπεροχή του νομικού δικαίου».