• Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Θέα/ Ορίζοντα/ Αριάννα Οικονόμου (Κύπρου)

Site-specific έργα σύγχρονης τέχνης στο Αρχοντικό Χατζηγεωργάκη

Aikaterini Gegisian
Αικατερίνη γεγησιάν (ελλάδα- αγγλία)

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 από την BPRarts Cultural Management, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου και με χρηματοδότηση από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνεται η έκθεση με τίτλο «Shifting identities –a tale of dissolving narratives» σε επιμέλεια του δρα Κώστα Πράπογλου, στο Αρχοντικό του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου.

Η έκθεση περιλαμβάνει site-specific έργα σύγχρονης τέχνης από έξι καλλιτέχνιδες των οποίων η πρακτική εμπνέεται από την υπόσταση του ίδιου του αρχοντικού του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, εγκιβωτίζοντας το μοναδικό μικρο-περιβάλλον του που αναπτύσσει διαρκή διάλογο με τον άμεσο περίγυρό του εμβληματικού κτηρίου της παλιάς Λευκωσίας. Οι καλλιτέχνιδες προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος με έργα σύγχρονης τέχνης ανταποκρινόμενα στον χώρο και στο εννοιολογικό πλαίσιο, ενισχύοντας τη μοναδικότητα του οπτικού [ή μη οπτικού] λεξιλογίου τους μέσω εγκαταστάσεων, βίντεο, ηχοτοπίων, γλυπτικής και περφόρμανς.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνιδες Μαριάννα Κωνσταντή με την εγκατάσταση «Dismantled Memory» (2022), η Αριάννα Οικονόμου με το έργο της «Shapes of Water» (2022), η Αικατερίνη Γεγησιάν με το «Το Μη Με Λησμόνει» (2022), η Ελίνα Ιωάννου με την εγκατάστασή της «Resistance (with terebinth tree, prickly pear cactus and dovecotes)» (2022), η Βάνα Ντατσούλη με το έργο της «Τα Ελπιδοφόρα αγγεία» (2022) και η Belle Shafir με το έργο της «Spirit of Senses» (2022).

Vana Ntatsouli
Βάνα ντατσούλη (ελλάδα)
Belle Shafir
Belle shafir (ισραήλ)
Συμμετέχουν: Αικατερίνη Γεγησιάν ( Ελλάδα- Αγγλία), Ελίνα Ιωάννου (Κύπρος), Μαριάννα Κωνσταντή (Κύπρος), Βάνα Ντατσούλη (Ελλάδα), Αριάννα Οικονόμου (Κύπρος), Belle Shafir (Ισραήλ). Επιμέλεια + concept design: δρ Κώστας Πράπογλου

Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου – Εθνολογικό Μουσείο, Λευκωσία

Μέχρι 30 Ιουνίου 2022

Τρίτη – Παρασκευή: 08.30 – 15.30, Σάββατο: 09.30 – 16.30
Επικοινωνία: 22 305316
Ελίνα Ιωἀννου
Ελίνα ιωάννου (κύπρος)
Μαριαννα Κωνσταντη
Μαριάννα κωνσταντή (κύπρος)
Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.