Αμφιβολία για πλαφόν στις τιμές των σιτηρών από Πειλίδου – «Προεκλογικό» πλαφόν ζητά ο Αβέρωφ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την εισαγωγή 36.000 τόνων κριθαριού και καλαμποκιού για αύξηση της επάρκειας σε αποθέματα λόγω της κρίσης που έχει ενταθεί με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το συνολικό κόστος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ €12,5 και €15 εκατομμυρίων. Ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση τρέχει να δώσει λύσεις σε προβλήματα που παρουσιάζονται και λόγω των δικών της πολιτικών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, «αυτό θα μας δώσει επάρκεια για ένα περίπου μήνα. Να θυμίσω ότι υπάρχουν ήδη αποθέματα από τις παραγγελίες των εισαγωγέων που φτάνουν μέχρι τα μέσα του Απρίλη, άρα αυτές θα είναι επιπρόσθετες ποσότητες και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση καθημερινά, ώστε, εάν παραστεί ανάγκη, να γίνουν και νέες παραγγελίες».

Ενώ την Τρίτη η Υπουργός Εμπορίου, Νατάσα Πειλίδου, εξέφρασε αμφιβολία κατά πόσον η επιβολή πλαφόν στα σιτηρά είναι το κατάλληλο εργαλείο, χθες ο Αβέρωφ Νεοφύτου έσπευσε να εκμεταλλευθεί προεκλογικά την κατάσταση, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να επιβάλουν πλαφόν στις τιμές των σιτηρών.

Να σημειώσουμε ότι το αίτημα για πλαφόν εγείρεται εδώ και πολλές εβδομάδες από το ΑΚΕΛ χωρίς ανταπόκριση από την κυβέρνηση…

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.