Σιζόπουλος: «Δεν υπάρχει οποιοδήποτε αντάλλαγμα και συναλλαγή για τον προϋπολογισμό»

Δεν υπάρχει οποιοδήποτε αντάλλαγμα και συναλλαγή και είναι κάτι που θα διαφανεί στην πορεία ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ σχετικά με τις διαβουλεύσεις της ΕΔΕΚ με Υπουργούς και το κυβερνών κόμμα για τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι μπορεί μεν να υπήρξε εποικοδομητικό πνεύμα και κλίμα στις συναντήσεις, αλλά όπως είπε μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Σημείωσε ότι αν δεν έχουν τις τελικές προτάσεις που θα υιοθετηθούν και να γίνει αξιολόγηση, δεν μπορεί να υπάρξει τελική κατάληξη. Είπε ότι παραμένουν συγκρατημένοι λέγοντας ότι σκοπός της ΕΔΕΚ δεν είναι ούτε ο εκβιασμός, ούτε οι αφόρητες πιέσεις, ούτε ο εκτροχιασμός των δημόσιων οικονομικών. Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αυτή τη στιγμή η ΕΔΕΚ αξιοποιεί το περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί προκειμένου να υπάρξουν οφέλη προς τους συμπατριώτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Επίσης είπε ότι η πρόταση για τις χαμηλές συντάξεις τέθηκε από την ΕΔΕΚ πριν από 2,5 χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρότασή του από το 2008 για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ορεινή Κύπρο, προκειμένου να δοθεί δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στους μόνιμους κατοίκους της υπαίθρου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί με τον Υπουργό Άμυνας. Επί τάπητος θα τεθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς αλλά και οι αδικίες σε βάρος στελεχών της Εθνικής Φρουράς όσον αφορά τις αξιολογήσεις και τις προαγωγές τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.