Σιζόπουλος: Η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που έχει τρύπες και κενά

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών επικέντρωσαν την προσοχή τους στη συγκέντρωση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για το νομοσχέδια των κυβερνητικών εγγυήσεων και δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με την ΕΔΕΚ για 1,5 μήνα, ανέφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι δεν μπορεί να είναι συνυπεύθυνοι και να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που έχει τρύπες και κενά. Στόχος πρόσθεσε είναι να υπάρξει σωστή δανειοδότηση των επιχειρήσεων και οι τράπεζες να δανειοδοτήσουν με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο. Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι δε πρέπει να δικαιούται η τράπεζα να πωλήσει δάνεια σε επενδυτικά ταμεία, να μην προχωρήσει σε εκποιήσεις και να μην επιλέγει η τράπεζα που θα δίνει δάνειο με υποθήκη  και που θα δίνει δάνειο χωρίς υποθήκη ακινήτου. Επίσης ανέφερε ότι η πρότασή τους δεν θα επιτρέψει να αυξηθούν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και οι εκποιήσεις. Πρόσθεσε ότι στα δάνεια πάνω από 50.000 ευρώ να αναλάβει το κράτος να εγγυηθεί 100% το δάνειο. Αν είναι Μη εξυπηρετούμενο το δάνειο, σημείωσε τότε θα έχει την ευθύνη το κράτος τι θα κάνει το δάνειο και όχι οι τράπεζες.

Επίσης, είπε ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερες κρατικές επιχορηγήσεις και λιγότερος κρατικός δανεισμός.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν το ποσό που προτείνει η κυβέρνηση για δανειοδότηση της τάξης του 1,5 δις και οι επιχορηγήσεις να είναι λιγότερες. Επανέλαβε δε ότι η καθυστέρηση στη ψήφιση του νομοσχεδίου οφείλεται στην κυβέρνηση και όχι στα κόμματα.

Πηγή: Άστρα

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy