Σιζόπουλος κατά Γιωρκάτζιη: Ακολούθησε την ίδια τακτική και το 2013 με το «κούρεμα»Είναι ιδιαίτερα προκλητικό το γεγονός ότι η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας δε μπορούσε να ξεχωρίσει τη διαφορά του χρεωστικού υπολοίπου σε μια χρεωστική κάρτα, από το μη εξυπηρετούμενο δάνειο ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Γνωμάτευση δείχνει το δρόμο για λίστα Γιωρκάτζη

Αυτό, σημείωσε, συνιστά είτε ανεπάρκεια, είτε ανικανότητα, είτε σκοπιμότητα, είτε όλα μαζί.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Μαρίνος Σιζόπουλος, το όνομα του οποίου βρίσκεται στη λίστα, εξήγησε ότι τον Δεκέμβριο του 2018 έκανε αγορές ύψους 1.898 ευρώ, τα οποία θα πληρωνόντουσαν τον Ιανουάριο του 2019. Πρόσθεσε ότι η πιστωτική του κάρτα έχει όριο ανάληψης μέχρι 6.000 ευρώ και σημείωσε ότι τον επόμενο μήνα μπορεί να πληρωθεί το ελάχιστο 10% του ποσού που χρωστάς. Ο κ. Σιζόπουλος, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο ίδιος μπήκε στη λίστα ως μη εξυπηρετούμενο δάνειο λόγω του υπολοίπου που υπήρχε στην κάρτα του.

Επίσης κατηγόρησε την κ. Γιωρκάτζιη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο. Όπως είπε, όταν της ζητήθηκε να καταθέσει τον κατάλογο αυτών που έβγαλαν χρήματα την εβδομάδα που ήταν κλειστές οι τράπεζες λίγο πριν το κούρεμα του 2013 πάλι την ίδια τακτική ακολούθησε. Ανέφερε χαρακτηριστικά, η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα απλά και μόνο να στραφεί η προσοχή του κόσμου αλλού και να μην επικεντρωθούν σε αυτούς που θα έπρεπε. Επισήμανε ότι πρέπει επιτέλους το κράτος να αρχίσει να τιμωρεί.