Σιζόπουλος: Σοβαρά κενά στο νομοσχέδιο κρατικών εγυήσεων

Παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στο νομοσχέδιο που αφορά τις κρατικές εγγυήσεις σε τράπεζες και δεν είναι καλά μελετημένο το κυβερνητικό νομοσχέδιο ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες λόγω και του πρόσφατου παρελθόντος.

Σημείωσε ότι αν δοθούν κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξουν προβλήματα στην οικονομία και σε βάρος των δανειοληπτών.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι δεν υπήρξε καμία διαβούλευση της κυβέρνησης με την ΕΔΕΚ, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση προέρχεται από την κυβερνητική πλευρά και όχι από την πλευρά των κομμάτων.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα νέα πρόταση για το πώς θα πρέπει να γίνει η δανειοδότηση. Επανέλαβε ωστόσο ότι το κόμμα του εισηγήθηκε ανάμεσα σε άλλα να υπάρξει εσωτερικό κρατικό ομόλογο προκειμένου να εξασφαλίσει το κράτος το ποσό για κάλυψη των αναγκών. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρθηκε και στις ενστάσεις που έχει το κόμμα του για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα ότι δεν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στην τράπεζα να αποφασίζει σε ποιους θα δίνονται τα δάνεια χωρίς να υπάρχει κατ’ ανάγκη υποθήκη ακινήτου.

Για το θέμα των ενοικίων, είπε ότι ήταν ολιγόλεπτη η συζήτηση χθες στην Επιτροπή Οικονομικών σημειώνοντας ότι θα γίνει νέα νομοθετική επεξεργασία.

Επίσης, υπέδειξε ότι υπάρχουν προτάσεις που μπορούν μέχρι το τέλος του χρόνου να υιοθετηθούν. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει μείωση των φορολογιών, να δοθούν κίνητρα στον κατασκευαστικό τομέα, να μειωθεί το ΦΠΑ από το 19% στο 10% ή να υπάρξει και επιδότηση 20-30 χιλιάδες ευρώ σε νέες οικογένειες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.