Σιζόπουλος στον Άστρα 92,8: «Οι περισσότερες προτάσεις της ΕΔΕΚ έχουν ενταχθεί στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό»

Η ΕΔΕΚ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του αναθεωρημένου προϋπολογισμού για το 2021.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ οι 13 από τις 16 προτάσεις της ΕΔΕΚ έχουν γίνει αποδεκτές από την κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι οι περισσότερες από τις προτάσεις τους έχουν ενταχθεί στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό. Τόνισε ωστόσο ότι ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις του.

Για το θέμα των εκποιήσεων, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι έχει τροχιοδρομηθεί η διαδικασία και το μόνο που απομένει είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη να υλοποιήσουν την απόφαση ότι ο δανειολήπτης έχει τη δυνατότητα εκεί που διαφωνεί με τις υπερχρεώσεις των τραπεζών να προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Όπως είπε, υπάρχει η δυνατότητα μέσα στους επόμενους δυο τρεις μήνες να λειτουργήσει αυτό το ειδικό τμήμα του δικαστηρίου με τις χρηματοπιστωτικές δικαιοδοσίες. Ανέφερε ακόμα ότι θα συνεχιστεί αύριο η συζήτηση επί του θέματος στην επιτροπή νομικών της Βουλής για κάλυψη των κενών σημειώνοντας ότι επαφίεται στο σώμα να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για το θέμα του ΓΕΣΥ, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ ζήτησε γνωμάτευση για να γνωρίζουν τι δικαιούνται οι ασθενείς. Πρόσθεσε ότι θέλουν να γνωρίζουν κατά πόσο ο ασθενής έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τα φάρμακά του, έστω και αν τα συνταγογράφησε γιατρός που δεν είναι στο ΓΕΣΥ. Όπως είπε, υπάρχουν πολλοί που είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και δεν έχουν πρόθεση να αντικαταστήσουν τον γιατρό τους που τυγχάνει να είναι εκτός του ΓΕΣΥ και αναγκάζονται να πληρώνουν 80-100 ευρώ για τα φάρμακά τους.

Επίσης κατήγγειλε ότι με ευθύνες του Υπουργείου και ΟΑΥ υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.