Σιζόπουλος για τιμές στον Γρίβα: Κάναμε δεύτερη αξιολόγηση γιαυτό δεν αποκόψαμε το κονδύλι

Συνεχίζονται οι δικαιολογίες απο μέρους των κομμάτων που άλλάξαν την θέση τους για την αποκοπή των κονδυλίων όσον αφορά τις τιμές προς τον Γρίβα.  

Ο  Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι το κόμμα του έκανε μία δεύτερη αξιολόγηση. Υποστήριξε πως το συγκεκριμένο κονδύλι αφορούσε σε διάφορες παροχές του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το σταύρωσαν ώστε να μπορούν να ελέγχουν τις δαπάνες του.

Την ίδια ώρα ο κ. Σιζόπουλος απέρριψε τις αναφορές ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης οφείλεται στην αλλαγή στάσης τους.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου σημείωσε πως ο ίδιος θα υπερψηφίσει την τροπολογία του ΑΚΕΛ για αποκοπή του κονδυλίου. Ωστόσο είπε πως υπάρχει λάθος στην σύνταξη, εκτιμώντας ότι αυτό θα δημιουργήσει μπέρδεμα.


 

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε στον Άστρα ότι σε κανένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του δεν τιμώνται προδότες. Ο Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε πως δε μπορεί να τιμάται από την πολιτεία ένας άνθρωπος που με την δράση του σκότωσε, τρομοκράτησε και ήθελε την κατάργηση της δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές στον Τύπο ότι το ΑΚΕΛ έχει μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ότι βάζει βόμβα στα θεμέλια της εθνικής συμφιλίωσης με την τροπολογία του, ανέφερε ότι είναι καθήκον της αντιπολίτευσης να ψέγει ότι θεωρεί πως δε γίνεται καλά.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε πως αυτοί που θεωρούν ότι με το να τιμάται ένας προδότης υποσκάπτεται η εθνική συμφιλίωση, δεν θέλουν να θυμούνται την ιστορία, και δεν θέλουν οι νέοι να την μάθουν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.