Σκ. Κουκουμά για απόφαση Ανωτάτου για Αγγλίδα: Οι γυναίκες να μην σιωπούν

Ικανοποίηση εξέφρασε η ΓΓ της ΠΟΓΟ για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο αθώωσε σήμερα την 19χρονη Βρετανίδα, ανατρέποντας την καταδίκη της για δημόσια βλάβη, μετά από καταγγελία, ότι έπεσε θύμα βιασμού από δώδεκα Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2019. Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, η Σκεύη Κουκουμά τόνισε ότι ήταν αδικία η 19χρονη από θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και καταγγέλλουσα, να ήταν κατηγορούμενη.

Η κ. Κουκουμά επισήμανε ότι το δικαστικό σύστημα θα πρέπει να εξετάζει και να ερευνά με λεπτομέρεια την κάθε περίπτωση. Σημείωσε δε ότι ενδεχομένως να ανοίξει ξανά η υπόθεση των καταγγελιών για την 19χρονη Βρετανίδα. Είπε ακόμα ότι το πρωτόκολλο διερεύνησης βιασμών λειτουργούσε μόνο στο νοσοκομείο Αμμοχώστου πριν το περιστατικό με την 19χρονη, λέγοντας στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ακολουθήθηκε.

Η κ. Κουκουμά κάλεσε όλες τις γυναίκες να μη σιωπούν και να μιλούν, ενώ τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να είναι έτοιμη να στηρίξει περιπτώσεις θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Παράλληλα είπε ότι η ΠΟΓΟ ξεκινά σήμερα εκστρατεία για την βία κατά των γυναικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.