Σκ. Κουκουμά: Η απαγόρευση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος σε δύο Λύκεια αποτελεί πλήγμα στην πολιτείαΘέμα που αφορά το δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία έκφρασης γνώμης όπως αυτό προβλέπεται στη Σύμβαση του ΟΗΕ έχει καταθέσει για συζήτηση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις της για το θέμα, η κα. Κουκουμά ελπίζει ότι η σοβαρότητα του ζητήματος καθώς και η εκ μέρους μας διαφοροποίηση του τίτλου του σχετικού θέματος προς εγγραφή θα συναντήσει τη στήριξη και των άλλων πολιτικών κομμάτων.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ σημειώνει σε γραπτή της δήλωση ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει εγγραφεί μετά και από την ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού ότι η απαγόρευση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος σε δύο Λύκεια αποτελεί πλήγμα στην προσπάθεια της πολιτείας να προωθήσει και να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών και ειδικότερα το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.

«Μέσα από την συζήτηση του θέματος θέλουμε να γίνει ξεκάθαρο προς όλους ότι το δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της έκφρασης είναι κατοχυρωμένο και αδιαπραγμάτευτο παρά την κατά καιρούς αμφισβήτηση του» συμπληρώνει η κα. Σκεύη Κουκουμά.