Σκάνδαλο Χρυσών διαβατηρίων: Αυτεπάγγελτη εξέταση στην Επ. Ελέγχου για άρνηση ΥΠΕΣ σε έλεγχο

Τη νέα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να παρεμποδίσει τον έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία και να μην δίνει τα στοιχεία με τα ελεγκτικά και δικηγορικά γραφεία που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, εξετάζει αυτεπάγγελτα τις επόμενες μέρες η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Διαβάστε επίσης:

Κρυφή λίστα με μεσάζοντες «χρυσών» διαβατηρίων – Αρνείται να την παραδώσει η κυβέρνηση

Στόχος είναι μέσω της συζήτησης στην Επιτροπή, να ασκηθεί πίεση προς το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να δώσει στην ελεγκτική Υπηρεσία την επικαιροποιημένη λίστα με ελεγκτικά και δικηγορικά γραφεία που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Το θέμα ενεγράφη εκ μέρους του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρύση Παντελίδη και έτυχε υποστήριξης και από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Χρίστο Χριστοφίδη.
Η εγγραφή του θέματος, αναφέρει το ΔΗΚΟ, έχει κριθεί αναγκαία μετά τις σχετικές ανακοινώσεις της Νομικής Υπηρεσίας, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς καλεί την κυβέρνηση να δώσει αμέσως στην Ελεγκτική Υπηρεσία όλα τα στοιχεία για τους πάροχους υπηρεσιών στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Όταν είναι γνωστό ότι γραφεία που συνδέονται άμεσα με μέλη της κυβέρνησης –προεξάρχοντος του Δικηγορικού Γραφείου Νίκος Αναστασιάδης- ήταν βασικοί παίκτες στη βιομηχανία διαβατηρίων, διερωτάται κανείς τι άλλο κρύβουν αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ. Διερωτάται γιατί τρέμουν την αλήθεια και τη διαφάνεια.

Είναι φανερό, αναφέρει ότι μέχρι την ώρα που θα φύγουν από το Προεδρικό, θα προσπαθούν να καλύψουν όλα όσα κρύβονται γύρω από αυτό το φαγοπότι δισεκατομμυρίων.

Μάριος Πετρίδης: Η απρόσκοπτη πρόσβαση στα στοιχεία αυτά ήταν θέμα αρχής

Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν μπορεί να σκεφτεί οποιονδήποτε λόγο να μην πάρει τα επικαιροποιημένα στοιχεία για το πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων, θα περιμένει λίγο ακόμη και θα δει τι θα πράξει δήλωσε στον Άστρα ο Εκπρόσωπος της, Μάριος Πετρίδης.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση, υπενθύμισε ότι η απρόσκοπτη πρόσβαση στα στοιχεία αυτά ήταν θέμα αρχής και εξέφρασε την ελπίδα να μην επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.

Είναι με έκπληξη που είδαν -αναφέρει ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας- να αναφέρεται στην επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών -με δύο μήνες καθυστέρηση- ότι ο κατάλογος των παρόχων άπτεται ευαίσθητων δεδομένων των οποίων η εμπιστευτικότητα πρέπει διαφυλαχθεί, ωσάν και οτιδήποτε σταλεί στην Υπηρεσία το βγάζουν όπως είπε, στη δημοσιότητα μη γνωρίζοντας πως να προστατέψουν ευαίσθητα δεδομένα.

Υπενθύμισε ότι οι αριθμοί πολιτογραφήσεων ανά πάροχο έχουν σταλεί ως τις 31-12-2020 και αυτό που απαιτείται είναι ο επικαιροποιημένος κατάλογος μέχρι τις 31-07-21.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.