Σκάνδαλο ΚΟΑ: Ενημερώνει Αστυνομία για το συναγερμικό βόλεμα ο Γενικός Ελεγκτής

Δυστυχώς και ο αθλητισμός δεν έμεινε εκτός των κομματικών συναλλαγών τόνισε η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αναφορικά με το σκάνδαλο απόσπασης πρώην αθλήτριας στην ΚΟΕ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, η κ. Χαραλαμπίδου επισήμανε ότι το βόλεμα ημετέρων και οι πολιτικές συναλλαγές είναι εκ των ων ουκ άνευ, σημειώνοντας ότι είναι θλιβερό ακόμα και στα ολυμπιακά ιδεώδη να δίνεται άλλη ερμηνεία στην Κύπρο.

Ανέφερε μάλιστα ότι η χαριστική και προνομιακή μεταχείριση στο πλαίσιο πολιτικής συναλλαγής- καθώς η αθλήτρια είχε άμεση σχέση με τον ΔΗΣΥ- δεν είναι μόνο για αυτόν που την κάνει αλλά και για αυτόν που τη δέχεται.

Η κ. Χαραλαμπίδου σημείωσε ότι δεν υπήρχε θέση στο οργανόγραμμα της ΚΟΕ όταν αποφασίστηκε η μετακίνηση της πρώην αθλήτριας. Πρόσθεσε ότι η μεγάλη παρατυπία είναι ότι έγινε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΑ στο οποίο και η ίδια ήταν μέλος.

Επίσης είπε ότι με την απόσπασή της, υπερδιπλασιάσθηκε ο μισθός της.

Την ίδια ώρα, η κ. Χαραλαμπίδου επισήμανε ότι έχει ευθύνη ο Κλεάνθης Γεωργιάδης που ήταν ο τέως πρόεδρος του ΚΟΑ, ενώ εκτεθειμένος είναι και ο νυν πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, καθώς υπάρχει γραπτή επιστολή σύμφωνα με την οποία είχε ενημερωθεί για τα στοιχεία που έδειχναν ότι υπήρχαν παρατυπίες και δεν προχώρησε σε διερεύνηση.

Η κ. Χαραλαμπίδου μίλησε και για τις αλλαγές σε ημερομηνίες, ενώ αναφερόμενη στον Γενικό Εισαγγελέα και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, σημείωσε ότι οι άνθρωποι που κρατούν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, πρέπει να είναι υπεράνω πολιτικής αμφισβήτησης. Δεν νοείται, τόνισε, να υπηρετούν σε μια κυβέρνηση, μετά να είναι μέρος του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια να ελέγχουν αποφάσεις ενώ προηγουμένως ήταν μέλη του Υπουργικού.

Η κ. Χαραλαμπίδου υπέδειξε ότι πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα και να γίνει μελέτη που να καταδεικνύει τα κενά του συντάγματος.

Κ. Ευσταθίου: Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ είναι πολύ ελλειμματική σε ζητήματα δημοκρατίας

Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού είναι πολύ ελλειμματική σε ζητήματα δημοκρατίας, τόνισε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου αναφορικά με το σκάνδαλο απόσπασης πρώην αθλήτριας στην ΚΟΕ που αποκαλύφθηκε χθες στην επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι δυστυχώς οι θεσμοί δεν τηρούνται. Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η εξουσία δεν είναι αμπελοχώραφο για να κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Όπως είπε όποιος έχει την εξουσία θεωρεί ότι είναι κτήμα του και όχι ότι είναι δανεική για να προσφέρει κάτι καλύτερο στην κοινωνία και στους πολίτες.

Ο κ. Ευσταθίου επισήμανε ότι ώσπου υπάρχουν αυτές οι νοοτροπίες, θα πηγαίνουμε πίσω πίσω.

Ενημερώνει την Αστυνομία Ελεγκτική Υπηρεσία

Εντός της ημέρας η Ελεγκτική Υπηρεσία μετά από χθεσινές οδηγίες του Γενικού Ελεγκτή θα αποστείλει επιστολή στην Αστυνομία με όλα τα στοιχεία σχετικά με την απόσπαση πρώην αθλήτριας στην ΚΟΕ με αναβαθμισμένες απολαβές, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Μάριος Πετρίδης ανέφερε ότι η πρόσληψη της πρώην αθλήτριας έγινε με παρατυπίες και χωρίς νενομισμένες διαδικασίες, σε θέση που δεν υπήρχε στο οργανόγραμμα της ΚΟΕ.

Τόνισε παράλληλα ότι η διαδικασία έγινε μονομερώς και εν τάχει από τον ΚΟΑ προς την ΚΟΕ. Αναφερόμενος στα γεγονότα, ο κ. Πετρίδης ανέφετε ότι σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕ στις 14 Ιανουαρίου του 2019 εγκρίθηκε η απόσπαση της πρώην αθλήτριας από το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΑ και να αναβαθμιστεί από την Ε5 στην Α8 κλίμακα, με διπλασιασμό μισθού των ακάθαρτων απολαβών της.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΚΟΕ ενημέρωσε τη Ελεγκτική Υπηρεσία ότι μετά από διερεύνηση που έκαναν οι ίδιοι στην ΚΟΕ διαπίστωσαν ότι ο τρόπος απόσπασης δεν ήταν σωστός και ότι η πρόσληψη έγινε σε μια θέση που δεν υπήρχε.

Αναφέρθηκε και στις παρατυπίες που έγιναν σε επιστολές.

Όπως είπε, σε επιστολή της ΚΟΕ προς τον ΚΟΑ τον Ιούνιο του 2021 αναφέρεται ότι δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη στην ΚΟΕ για λειτουργό υψηλής επίδοσης.

Επίσης, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι υπάρχουν δυο επιστολές της ΚΟΕ προς γυμναστικό σύλλογο ημερομηνίας 3 και 4 Ιανουαρίου του 2019 με διαφορετικό περιεχόμενο.

Όπως ανέφερε,στα αρχεία του ΚΟΑ υπάρχει μόνο η δεύτερη επιστολή ημερομηνίας 4 Ιανουαρίου και φέρεται να παραποιήθηκε η ημερομηνία για να φαίνεται ότι είναι στις 3 Ιανουαρίου προκειμένου να συμπίπτει με την ημερομηνία που λήφθηκε η απόφαση για απόσπαση της πρώην αθλήτριας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy