Σκάνδαλο μεγατόνων στον ΚΟΑ με πρώην αριστίνδην υποψήφια βουλευτή του ΔΗΣΥ

Τεράστιο σκάνδαλο στον ΚΟΑ αποκαλύφθηκε σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, κατά τη συζήτηση έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή του 2018, για την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πρώην αθλήτρια και αριστίνδην υποψήφια βουλευτής του ΔΗΣΥ στην επαρχία Αμμοχώστου, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ και δύο συνεδριάσεις πριν τη λήξη της θητείας του προηγούμενου συμβουλίου, απομακρύνθηκε από τη αίθουσα για να λάβουν απόφαση όπως την αναβαθμίσουν από κλίμακα Ε5, σε κλίμακα Α8.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η μετάθεσή της από τον ΓΣΕ όπου εργαζόταν σε κλίμακα Ε5, στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, με αναβάθμιση στην κλίμακα Α8 και με πολύ υψηλότερο μισθό.

Μάλιστα στα έγγραφα τα οποία συνοδεύουν την αναβάθμιση, έγιναν αλλαγές στις ημερομηνίες εκ των υστέρων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, Ζαχαρίας Κουλίας, ζήτησε την εμπλοκή της Αστυνομίας για να ερευνήσει τυχόν ποινικά αδικήματα δεδομένου ότι αποκαλύφθηκαν αλλαγές σε ημερομηνίες στα συγκεκριμένα έγγραφα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Αντρέας Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι αν η Ελεγκτική Υπηρεσία και η Αστυνομία θέλουν και πρέπει να κάνουν έρευνα, τότε ο ΚΟΑ είναι ανοικτή βιβλίο και δεν έχει κάτι να κρύψει. Επίσης ανέφερε ότι δε βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω ούτε έχουν να φοβηθούν κάτι. Είπε ακόμα ότι ο ίδιος δεν ήταν στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΑ, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει πως λήφθηκαν αυτές οι αποφάσεις.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Χρυσοστόμου, δήλωσε ότι οι βασικοί λόγοι απόσπασης της πρώην αθλήτριας στη ΚΟΕ είναι σε εμπιστευτική επιστολή που εστάλη στον ΚΟΑ. Σημείωσε ότι αυτή η αλληλογραφία ζητήθηκε και δόθηκε σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Αστυνομίας για διερεύνηση του θέματος, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι πιθανόν να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Ανέφερε επίσης ότι παρά τη λάσπη, την παραπληροφόρηση και την κακόπιστη κριτική, συνεχίζουν σε ευθεία πορεία προτάσσοντας την προστασία του αθλητισμού.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επισήμανε ότι ο ΚΟΑ αυτή τη φορά έχει σκοράρει από τα αποδυτήρια και όχι από τη μέση του γηπέδου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σήμερα γίναμε μάρτυρες στην κυπριακή έκδοση των ιδανικών του ολυμπισμού.

Τόνισε ότι δεν νοείται πρόσωπο που είναι στενά συνδεδεμένο με το κυβερνών κόμμα και ήταν υποψήφια στην επαρχία Αμμοχώστου να τυγχάνει χαριστικής μεταχείρισης ως ανταμοιβή στην αφοσίωσή της στο κυβερνών κόμμα. Υπέδειξε ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πρώην αλλά και νυν πρόεδρος του ΚΟΑ, καθώς έχει ενώπιον του από τον περασμένο Ιούνιο επιστολή από την ΚΟΕ που καταγράφει λεπτομερώς τα ευρήματά της στη βάση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή.

Επισήμανε δε ότι οι πολιτικές συναλλαγές και οι κακές πρακτικές της χαριστικής μεταχείρισης και της ελλιπούς διαφάνειας πρέπει να σταματήσουν.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης είπε ότι για ακόμα μια φορά έγιναν μάρτυρες προνομιακής εργοδότησης πρώην αθλήτριας που έχει διαχρονική σύνδεση με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Σημείωσε ότι προκύπτουν πολλά ερωτήματα λέγοντας αναμένουν απαντήσεις από Ελεγκτική Υπηρεσία και άλλους αρμόδιους φορείς. Επίσης είπε ότι ενδεχομένως να υπήρξε προσπάθεια καταδολίευσης ή απόκρυψης στοιχείων ή διαμόρφωσης γεγονότων.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίτα Σούπερμαν υπέδειξε ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια πρόσφερε τα μέγιστα στον κυπριακό αθλητισμό και συνέβαλε στην προώθηση του προγράμματος «υιοθετήστε ένα αθλητή.» Έκανε δε λόγο για λαϊκισμό από πλευράς της αντιπολίτευσης επί του συγκεκριμένου θέματος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.