Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Νέα στοιχεία και σιγή ιχθύος από ΔΗΣΥ – Απαντήσεις ζητά το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ διά του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, καλεί τον ΔΗΣΥ να τοποθετηθεί για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο αποκαλύπτει νέα στοιχεία τα οποία διασυνδέουν το ΔΗΣΥ με την υπόθεση των παρακολουθήσεων (διαβάστε ΕΔΩ).

Σε γραπτή του δήλωση ο Γιώργος Κουκουμάς σημειώνει:

«Το αθηναϊκό «Βήμα» αποκαλύπτει νέα στοιχεία που διασυνδέουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό με την σκοτεινή υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δικηγόρος «Α.Σ.», μέχρι πρόσφατα αξιωματούχος στο ΔΗΣΥ και στενός συνεργάτης του Αβέρωφ Νεοφύτου φέρεται να είχε ρόλο στην είσοδο του κακόβουλου λογισμικού Predator στην Ελλάδα με το οποίο παρακολουθούνταν πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Φέρεται μάλιστα να συνεργαζόταν στενά με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου της Ελλάδας, Γρηγόρη Δημητριάδη ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα υπό το βάρος του σκανδάλου.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όσα αποκαλύφθηκαν το προηγούμενο διάστημα: Στις σχέσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου με τους Ισραηλινούς πρώην πράκτορες που έχουν τις εταιρίες του μαύρου βαν και του λογισμικού των υποκλοπών. Στη συνεργασία του ΔΗΣΥ με αυτές τις εταιρίες για τα συστήματα ασφάλειας του κυβερνώντος κόμματος. Στα πρόσφατα email που φανερώνουν τους συγκεκριμένους πράκτορες να ζητούν παρεμβάσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου προς Υπουργεία για να προωθήσει τα συμφέροντά τους.

Η τακτική της σιωπής από πλευράς της κυβερνητικής παράταξης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ενόψει και της καθόδου στην Κύπρο της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα κατασκοπευτικά λογισμικά, ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση του πρέπει να δώσουν σαφείς και πειστικές απαντήσεις και εξηγήσεις για όλα αυτά.

Η υπόθεση του δικτύου παρακολουθήσεων και υποκλοπών αφορά κάθε Κύπριο γιατί έχει να κάνει με τη δημοκρατία, με το κράτος δικαίου, με την εθνική ασφάλεια και με τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τόπο μας. Τα σκοτεινά αυτά δίκτυα που αλώνιζαν επί χρόνια στον τόπο μας πρέπει να εξιχνιαστούν και να ξεριζωθούν μια για πάντα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy