Σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Δημοτικά

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι «είναι καλύτερα να υποστούμε είτε τον εμβολιασμό είτε τη χρήση μάσκας σε τακτική βάση για να αποφύγουμε τα χειρότερα» σε σχέση με την πανδημία, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι συζητιούνται κάποια μέτρα «που θα μας βοηθήσουν στα Δημοτικά όπου δεν υπάρχει ο εμβολιασμός, αλλά και στη Μέση και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να εντείνουμε τον εμβολιασμό».

«Βλέπουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες και στην Ευρώπη και στη χώρα μας βλέπουμε ότι υπάρχει μια έξαρση της πανδημίας, μια επιδείνωση, και είναι κοινό το στοίχημα να κρατήσουμε τα όρια ασφάλειας», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «αναλόγως μέχρι σήμερα τα πάμε καλά στην Κύπρο και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να μην παρεκτραπεί η κατάσταση και σε αυτό θα συμβάλει και το σχολείο».

Σε σχέση με τα Δημοτικά, όπου εμβολιασμένοι είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «θα πρέπει να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε και βεβαίως αυτά είναι θέματα που τα συζητάμε πάντα και με τους γονείς, γιατί στο χώρο της εκπαίδευσης τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται χρειάζονται και τη συγκατάθεση των οικογενειών». Πρόσθεσε ότι «είναι καλά γνωστό ότι πάντα προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να διατηρήσουμε τη λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία».

Όπως είπε ο κ. Προδρόμου, «είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την παρουσία των μαθητών στα σχολεία και για τη μάθηση και για κοινωνικοποίηση, την ίδια ώρα όμως έχουμε και την έγνοια για τη δημόσια υγεία και για την υγεία των παιδιών» και σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν τυχόν περαιτέρω μέτρα.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.