Σκηνικό αποπροσανατολισμού και εμπλοκή Προεδρικού υπέρ ΔΗΣΥ

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Είναι χρέος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με την κοινωνία των πολιτών να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ να βάλει τα σκάνδαλα κάτω από το χαλί σάμπως και δεν συμβαίνει τίποτα. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια από το Προεδρικό και την Πινδάρου να παρασιωπηθούν τα μεγάλα σκάνδαλα που αγγίζουν τον ίδιο τον Πρόεδρο και τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και τον ΔΗΣΥ. Επιστρατεύτηκαν επικοινωνιολόγοι για να στρέψουν την προσοχή των πολιτών σε άλλα θέματα, κάνοντας επιλεκτικές και σκόπιμες διαρροές. Στόχος και σκοπός να ξεχαστεί η στημένη βιομηχανία των «χρυσών» διαβατηρίων, να ξεχαστεί το φαγοπότι του Συνεργατισμού, να ξεχαστεί το αλισβερίσι μεταξύ Προέδρου και Αρχιεπισκόπου, να ξεχαστούν τα βίαια επεισόδια σε βάρος των πολιτών, να ξεχαστεί η κατάχρηση εξουσίας.

Οι ευθύνες που τους βαραίνουν είναι τεράστιες και ούτε ξεχνιούνται και ούτε «χωνεύονται» οι αυταρχικές και σκανδαλώδεις συμπεριφορές τους. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Παρουσιάζονται έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, φτάνει να κρατηθούν στην εξουσία. Στην πολιτική τους απομόνωση και εν ελλείψει επιχειρημάτων επιλέγουν τη διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση. Επιλέγουν μονόλογους και πομπώδεις προεκλογικές εξαγγελίες, όπως την περασμένη Τετάρτη με τα στεγαστικά σχέδια που είναι ουσιαστικά επανάληψη των αποτυχημένων τους πολιτικών με νέο επικοινωνιακό περιτύλιγμα.

Το Προεδρικό συμμετέχει ανοιχτά και προκλητικά υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ. Να είμαστε έτοιμοι ότι θα μοιράσουν πολλές υποσχέσεις σε επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε απόγνωση και στα πρόθυμα πτώχευσης. Θα μοιραστούν επιταγές και επιδόματα. Θα στήσουν μηχανισμό προσλήψεων, προαγωγών και ημετεροκρατικών μετακινήσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι γαντζωμένοι στην εξουσία. Έμαθαν με τα λάφυρα της εξουσίας και επιδιώκουν να ξεχάσουμε για ακόμη μια φορά, με τους πολίτες να τους ψηφίζουν και την επομένη των εκλογών να πανηγυρίζουν ότι ο λαός τούς «εμπιστεύεται»! Θα τους το επιτρέψουμε;

To AKEΛ, εντός και εκτός Βουλής, συνεχίζει να τους υπενθυμίζει τα σκάνδαλά τους και να τα καταγγέλλει, με την ξεκάθαρη πολιτική θέση ότι όσοι ενέχονται, όποιοι και αν είναι, όπου και αν ανήκουν, να τιμωρηθούν. Το ΑΚΕΛ βγήκε μπροστά και ζητά εξυγίανση στην πολιτική ζωή του τόπου, παραιτήσεις και πολιτικές ευθύνες. Είναι και η ώρα των πολιτών να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΑΚΕΛ, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια για αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.