Σκληρά λόγια από Κ.Ευσταθίου: Η ΕΔΕΚ είναι θύμα αρπαγής και απαγωγής – «Έχει γελοιοποιηθεί…»

Σκληρά λόγια από τον Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ να γίνει σήμερα παγκύπριο συνέδριο και αύριο εκλογές.

Ο βουλευτής του κινήματος ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ είναι θύμα αρπαγής και απαγωγής, έχει γελοιοποιηθεί και οδηγείται σε μια μη αναστρέψιμη πορεία.

Ο κύριος Ευσταθίου είπε επίσης mea culpa αφού όπως τόνισε, έκανε λάθος γιατί θεωρούσε ότι με την συγκατάβαση και τους χαμηλούς τόνους μπορούσαν να λυθούν τα προβλήματα,.

Τόνισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν συναίνεσε στην γελοιοποίηση των εσωκομματικών διαδικασιών της ΕΔΕΚ και εξήγησε ότι την Τετάρτη λήφθηκε απόφαση να συνεδριάσει την Πέμπτη η Κεντρική Επιτροπή αλλά αναβλήθηκε γιατί πήγαν μόνο 13 άτομα.

Στη συνέχεια έγινε συνεδρία της Κεντρικής χθες βράδυ και αποφάσισαν σήμερα να πάνε σε συνέδριο.

Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν ήταν παιδικό πάρτυ θα χρειάζονταν περισσότερες μέρες για να ετοιμαστεί. Απάντησε επίσης στους ψιθύρους ότι δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το κόμμα και τόνισε ότι δίνει πολύ περισσότερα από ότι είναι υποχρεωμένος σε συναγωνιστές του αλλά και σε τοπικές επιτροπές.

Σιζόπουλος: Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος…

Νωρίτερα μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι στην βάση του καταστατικού και μια τεκμηριωμένης νομικής συμβουλής, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αποφάσισαν να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση της διαδικασίας του Παγκύπριου Εκλογικού Συνεδρίου.

Εξήγησε ότι αν δεν ολοκληρωνόταν το συνέδριο μέχρι τις 6 Μαΐου, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να υπονομεύσουν, να υποσκάψουν και να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στο κόμμα, να προσφύγουν και πάλι στο δικαστήριο και ίσως να κερδίσουν.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι ίσως προσφύγουν στην δικαιοσύνη κάποιοι που χωρίς να ρωτηθούν είδαν το όνομα τους να είναι γραμμένο στην ομάδα πρωτοβουλίας για την σωτηρία της ΕΔΕΚ.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 5 το απόγευμα θα συνέλθει το Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΕΚ, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη Αναπληρωτή Προέδρου, δύο αντιπροέδρων και 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που απομένουν για να συμπληρωθούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Η σχετική απόφαση λήφθηκε χθες βράδυ από την Κεντρική Επιτροπή με 44 ψήφους υπερ και μια εναντίον, ενώ προηγουμένως 2 μέλη αποχώρησαν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy