Σκόνη και μεμονωμένες βροχές στο καιρικό μενού της Πέμπτης

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οι συγκεντρώσεις της οποίας πιθανό να είναι παροδικά αυξημένες.

Σήμερα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με αυξημένες, κυρίως μέσες, νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί και παροδικά τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και από το μεσημέρι και μετά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά το εσωτερικό και τα ανατολικά.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.