Σκοπιμότητες και προσπάθεια εξυπηρέτησης των εισαγωγέων καινούργιων αυτοκινήτων βλέπουν πίσω από τις προτάσεις της Κυβέρνησης για αλλαγή στον καθορισμό τελών κυκλοφορίας στα καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο σύνδεσμος εισαγωγέων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ο Μάριος Χαραλάμπους, πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων αποκάλυψε ότι σε συνάντηση που είχε ο σύνδεσμος με τον Διευθυντή του τμήματος οδικών μεταφορών ο ίδιος ο κ. Κωλέτας τους είχε πει ότι για τόσα χρόνια οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων ήταν πεσμένες και με τον τρόπο αυτό θα ισορροπηθούν τα πράγματα.

Σημειώνεται ότι με την πρόταση του Υπουργείου επιβάλλονται επιπλέον επιβαρύνσεις που αρχίζουν από 50 ευρώ και φτάνουν τα 500 στα τέλη κυκλοφορίας, όταν μεταχειρισμένα οχήματα μέχρι και 5 χρόνων εισάγονται στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος του συνδέσμου είπε ότι με αυτό τον τρόπο πλήττεται η μεσαία τάξη των πολιτών που δεν έχουν την ευχέρεια να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο και θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα μεταχειρισμένο με μειωμένες εκπομπές ρύπων.