Στο «σκοτάδι» και χωρίς οικονομική βοήθεια παραμένουν αρκετά κέντρα αναψυχής

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής χρειάζεται οικονομική στήριξη για να μπορεί ολόκληρη η βιομηχανία να παραμείνει ζωντανή και έτοιμη να λειτουργήσει μόλις  αυτό θα είναι εφικτό.

Σημειώνει ότι η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής λειτουργεί ήδη κάτω από ένα πολύ αυστηρό περιοριστικό καθεστώς. Ο ΠΑΣΙΚΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ενώ δε καταφέραμε να πείσουμε την πολιτεία για λειτουργία των εσωτερικών χώρων των κέντρων αναψυχής, βλέπουμε να λειτουργούν άλλοι χώροι εσωτερικά συγκεντρώνοντας  εκατοντάδες πολίτες ταυτόχρονα».

«Όλοι οι σοβαροί  οικονομικοί παράγοντες του τόπου καταβάλλουν τις μέγιστες προσπάθειες και πιέσεις ώστε να γίνει εφικτή η ψήφιση του νομοσχεδίου  όπου θα  μπορούν οι τράπεζες να δανείζουν τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρές με κρατικές εγγυήσεις . Αυτό δε θα πρέπει να το μπερδεύουν κάποιοι με την οικονομική στήριξη από το κράτος.  Ο δανεισμός δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την υποχρέωση του κράτους να στηρίζει στοχευμένα τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα με το που βρίσκονται αλλά ανάλογα με τις επιπτώσεις που αποδεδειγμένα τους έχει επιφέρει η πανδημία και το παρατεταμένο κλείσιμο», προστίθεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.