Στο σκοτάδι οι έρευνες για το ναυάγιο με ιστιοφόρο

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους και άλλοι δύο επιβαίνοντες εξαφανίστηκαν

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με το ιστιοφόρο που ναυάγησε στη θαλάσσια περιοχή των Ποτίμων, κοντά στην Ακτή, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους και άλλοι δύο επιβαίνοντες εξαφανίστηκαν. Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες, ήταν αδύνατον να ρυμουλκηθεί το σκάφος για να ερευνηθεί η καμπίνα. Αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Η Αστυνομία αναζητά ως ελλείποντα τρία πρόσωπα. Πρόκειται για τον 30χρονο ιδιοκτήτη του σκάφους – αιτητή πολιτικού ασύλου, έναν 27χρονο, καθώς και τρίτο πρόσωπο αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Το σκάφος ερευνήθηκε στη θάλασσα από μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών χωρίς να εντοπιστεί προς το παρόν οτιδήποτε το ύποπτο, όμως αναμένεται να ερευνηθεί και εσωτερικά, καθότι η καμπίνα του είναι πλημμυρισμένη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, από τις εξετάσεις διαφάνηκε ότι το σκάφος είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο της Κύπρου σε μόνιμο κάτοικο, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.

Ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης φέρεται να πώλησε το σκάφος στον 30χρονο, ο οποίος μετέβη στις 24 Ιανουαρίου με δύο ομοεθνείς του στο λιμανάκι του Λατσιού και το παρέλαβε, με σκοπό να το οδηγήσει στη Λάρνακα. Ακολούθως απέπλευσε από το λιμάνι του Λατσιού και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται φέρεται να προσάραξε στο σημείο που εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι επιβαίνοντες εκτιμάται ότι εγκατέλειψαν το σκάφος και βγήκαν στην ακτή χρησιμοποιώντας μικρή πλαστική βάρκα. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, την Τετάρτη διενεργήθηκαν εκτεταμένες εξετάσεις από σκάφος της Λιμενικής, από drone καθώς και από μέλη της ΑΔΕ Πάφου, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε. Τα τρία πρόσωπα που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος θεωρούνται ελλείποντα, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί από την Αστυνομία και η τύχη τους αγνοείται, ωστόσο, συνέχισε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα μέχρι να εντοπιστούν και να ανακριθούν.

Ο 30χρονος ιδιοκτήτης του σκάφους επικοινώνησε με την Αστυνομία την Πέμπτη, όμως στη συνέχεια εξαφανίστηκε και παρά τις έρευνες που έγιναν, δεν εντοπίστηκε.  Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το σκάφος να προορίζονταν για παράνομες δραστηριότητες. Αυτές οι υποψίες ενισχύονται από το γεγονός ότι σκάφος απέπλευσε από το λιμανάκι στο Λατσί χωρίς σχετική άδεια.

Απέπλευσε χωρίς τη σχετική άδεια

Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το σκάφος να προορίζονταν για παράνομες δραστηριότητες. Αυτές οι υποψίες ενισχύονται από το γεγονός ότι σκάφος απέπλευσε από το λιμανάκι στο Λατσί χωρίς σχετική άδεια.

Κώστας Νάνος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.