Σκωτία: Ανακοινώθηκαν έξι κρούσματα της «Όμικρον»

Την ανίχνευση έξι κρουσμάτων του στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι αρχές στη Σκωτία.

Πρόκειται για τέσσερα άτομα στην κομητεία Λάναρκσιρ και δύο στην ευρύτερη περιοχή της Γλασκώβης.

Συνολικά πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εντοπιστεί εννέα κρούσματα του στελέχους αυτού.

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός Υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ δήλωσε ότι πιθανώς εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η νέα στρατηγική ως προς τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Εκτιμάται ότι η Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης θα δώσει το πράσινο φως για χορήγησης της τρίτης δόσης στους πολίτες από 18 ετών και πάνω και ενδεχομένως σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών μετά από τη δεύτερη δόση. Μέχρι τώρα η αναμνηστική δόση χορηγείται στους από 40 ετών και πάνω και στους πιο ευπαθείς.

Ο κ. Άργκαρ είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν αναμένει αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων ενόψει Χριστουγέννων.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να φορούν μάσκες στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων πλην αιθουσών διδασκαλίας.

Επίσης από την Τρίτη επανέρχεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε μέσα συγκοινωνίας και καταστήματα λιανικής (αλλά όχι εστίασης) και αρχίζει η ισχύς της υποχρέωσης επισκεπτών από οπουδήποτε στον κόσμο να υποβάλλονται σε μοριακό διαγνωστικό τεστ τύπου PCR και να μένουν σε απομόνωση κατ’ οίκον ή στο ξενοδοχείο τους μέχρι να βγει αρνητικό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, η προεδρεύουσα Βρετανία έχει συγκαλέσει για σήμερα έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Υγείας του G7 για να συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται με την Όμικρον,

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy