Σκοτώνουν το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ! – Οι πολίτες θα τους ξηλώσουν τα σχέδια

Ο «πολέμιος» του ΓεΣΥ, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου, διορίστηκε μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΥ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο διορισμός του προέδρου του ΠΙΣ, Δρος Π. Αγαθαγγέλου, στο Δ.Σ. του ΟΑΥ, δεδομένου των δημοσίων τοποθετήσεων του κ. Αγαθαγγέλου εναντίον του μονοασφαλιστικού συστήματος υγείας. Ο κ. Αγαθαγγέλου διορίστηκε εκπρόσωπος των εργοδοτών. Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΠΕΟ σημειώνει ότι με βάση τη σχετική με το ΓεΣΥ νομοθεσία, το Δ.Σ. του ΟΑΥ αποφασίζει για τις αμοιβές των γιατρών. Από την άλλη, αυτός που διαβουλεύεται με τον ΟΑΥ είναι ο ΠΙΣ. Πώς είναι δυνατό, διερωτάται η ΠΕΟ, μέσα στο Δ.Σ. του ΟΑΥ να είναι ο πρόεδρος αυτών που θεσμικά, με βάση το νόμο, διαπραγματεύεται τις αμοιβές των μελών του; Προφανώς, καταλήγει η ΠΕΟ, η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης δεν αποτελεί στήριξη στο ΓεΣΥ, αλλά προκαλεί προβλήματα…

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών, Μ. Κούλουμας, επέκρινε την κυβέρνηση για το διορισμό Αγαθαγγέλου λέγοντας ότι άρχισαν να αποκαλύπτονται για τις πραγματικές τους προθέσεις, που είναι το ξεδόντιασμα του ΓεΣΥ. Δυστυχώς, αναφέρει, ό,τι κτίστηκε με κόπο και αίμα με καθυστέρηση δεκαετιών, τον τελευταίο χρόνο γίνονται προσπάθειες να χαλαστεί και να αποδομηθεί. Χθες με την απόφαση διορισμού του κ. Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ. του ΟΑΥ έπεσε και το φύλλο συκής, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πυρά εναντίον της υπουργικής απόφασης εξαπέλυσαν και οι πρώην υπουργοί Γ. Παμπορίδης και Κ. Ιωάννου, οι οποίοι επέκριναν τον συγκεκριμένο διορισμό μιλώντας και για ασυμβίβαστο, αλλά και για κυβέρνηση που συμπεριφέρθηκε κατώτερα των περιστάσεων.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο ποιες είναι οι προθέσεις κάποιων διορίζοντας στο Δ.Σ. του ΟΑΥ κάποιον που πολεμούσε και πολεμά το ΓεΣΥ και κατηγορούσε τους ιατρούς που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ ως αποστάτες». Από πλευράς του ο κ. Παμπορίδης επικρίνει τον Πρόεδρο ότι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο κατεστημένο που πολεμά το ΓεΣΥ. Αναφέρει ότι «η προστασία του ΓεΣΥ από τους εχθρούς του αποτελούσε προσωπική ευθύνη του Προέδρου, αλλά φαίνεται πως δεν είχε το σθένος να αντισταθεί, λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη υπουργική πράξη και ενέργεια αποτελεί ανοίκεια επίθεση σε ό,τι κατακτήθηκε με πόνο».

 

ΑΚΕΛ: Οι πολίτες θα τους ξηλώσουν τα σχέδια

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πριν μερικές βδομάδες, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον πιθανό διορισμό του κ. Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Συμβούλιο του ΟΑΥ, απάντησε ότι δεν πρόκειται να γινεί πατροκτόνος, εννοώντας προφανώς ότι δεν θα γίνει παιδοκτόνος, δολοφονώντας το ΓεΣΥ. Εκ των πραγμάτων, τονίζει με χθεσινή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού ανακοίνωσε και δημόσια την απόφασή της να σκοτώσει το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ. Όπως ξαναβρήκαν απέναντί τους την κοινωνία, καταλήγει το ΑΚΕΛ, έτσι και τώρα η κοινωνία και οι πολίτες θα τους ξηλώσουν τα σχέδια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.