Σκουπιδότοπος δίπλα από δημοτικό και νηπιαγωγείο στο Καϊμακλί

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί χωράφι ακριβώς δίπλα από το Γ΄Δημοτικό Σχολείο και το Γ΄ Νηπιαγωγείο Καϊμακλίου.

Περίοικοι επικοινώνησαν με τη «Χαραυγή» και αγανακτισμένοι εξέφρασαν παράπονα για τα σκουπίδια, για εμφάνιση ποντικών και νυφιτσών εξαιτίας της κατάστασης αλλά και τις πάμπολλες αποτυχημένες προσπάθειές τους να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Λευκωσίας και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες για επίλυση του ζητήματος.

Για του λόγου το αληθές επισκεφτήκαμε την περιοχή και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί. Στρώματα, καναπέδες, καρέκλες και άλλα σκουπίδια, μέχρι και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα υπάρχουν στο χωράφι που γειτνιάζει με τα σχολεία, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία σε λιγότερο από έναν μήνα. Όπως μας είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, η κατάσταση χρονολογείται και φαίνεται να δημιουργήθηκε εξαιτίας οδικών έργων στον παρακείμενο δρόμο, καθώς η αρμόδια εταιρεία πετούσε τα μπάζα και άλλα απόβλητα στο εν λόγω χωράφι. Στην όψη των αποβλήτων, πολίτες πέταξαν και τα δικά τους σκουπίδια εκεί. Όπως μας ενημέρωσαν, η εταιρεία μάζεψε τα απόβλητα από το έργο, όμως τα οικιακά σκουπίδια έμειναν εκεί.

Σε επικοινωνία μας με τον Δήμο Λευκωσίας μάς διαβεβαίωσαν ότι θα ειδοποιηθούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες για επίλυση του προβλήματος, με μάζεμα των σκουπιδιών αλλά και τους κατάλληλους ψεκασμούς για τα τρωκτικά. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του δήμου, Μάκης Νικολαΐδης, σημείωσε πως οι δημότες δεν πρέπει να πετούν τα σκουπίδια τους στα χωράφια, αλλά να επικοινωνούν με την Υγειονομική Υπηρεσία του δήμου για να διευθετείται ραντεβού και ένα από τα οχήματα του δήμου να τα περισυλλέγει. Ταυτόχρονα, υπενθύμισε πως οι δημότες μπορούν να χρησιμοποιούν τα πράσινα σημεία, που λειτουργούν με εκτεταμένο ωράριο, και όπου μπορούν να αφήνουν απόβλητα οικιακής προέλευσης, από τηλεοράσεις και άλλο ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μέχρι στρώματα, έπιπλα, κλαδέματα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα, εντελώς δωρεάν.

Ειρηναίος Πίττας