Τον διορισμό δύο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών στην Επιτροπεία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, μετά από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Χαραυγή την Τετάρτη 23 Μαΐου αναμένεται να κατατεθούν οι τελικές ολοκληρωμένες προτάσεις των δύο υποψήφιων επενδυτών (Ελληνικής και Apollo), καθώς και η αξιολόγηση της Citigroup, με σκοπό τη λήψη οριστικών αποφάσεων. Ωστόσο εντός της Επιτροπείας της ΣΚΤ υπάρχουν έντονες διαφωνίες τόσο για τη διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε όσο και για τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η τελική επιλογή μεταξύ των δύο υποψήφιων επενδυτών.

Ενόψει αυτού ο Χάρης Γεωργιάδης πρότεινε τον διορισμό δύο νέων μελών στην Επιτροπεία της ΣΚΤ, οι οποίοι είναι ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών (Ανδρέας Χαραλάμπους και Γιώργος Παντελή). Οι δύο ψήφοι ενδέχεται να κρίνουν και την τελική απόφαση.
Η πρόταση του Υπουργού Οικονομικών εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη, ενώ εναντίον τάχθηκαν το ΑΚΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτίνα Άννα Θεολόγου.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου