Σκυλάκι που επιβίωσε από πυρκαγιά γίνεται σκύλος θεραπείας για εγκαυματίες

Ο Τάκα, είναι ένα εννιάχρονο σκυλάκι ράτσας Shiba Inu, τραυματίστηκε όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι του στην Giorgia των ΗΠΑ, τον Οκτώβριο του 2018.

Παρόλο που επιβίωσε, τραυματίστηκε σοβαρά και του έμειναν σημάδια από τα εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα του ενώ επίσης πάσχει από ψυχικό τραύμα.

Ο Τάκα μετά το ατύχημα, υιοθετήθηκε από την κτηνίατρο του, Κρύσταλ Λέσλεϊ η οποία δεν ήταν σίγουρη αν θα τον κρατούσε επειδή ήταν επιθετικός με τα άλλα σκυλιά στο σπίτι της.

Screenshot 2021 06 10 102555
Η κρύσταλ και ο τακα

Η συμπεριφορά του Τάκα ωστόσο άρχισε να αλλάζει όταν η Κρύσταλ τον ξεκίνησε σε ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Η Mandy Foster, η ιδρυτή του Canine Training Project, λέει πως δεν είναι ποτέ αργά για τα σκυλιά να επαναεκπαιδευτούν.

Κάποιες φορές χρειάζεται περισσότερος καιρός αλλά στην περίπτωση του Τάκα, είναι εννέα χρονών και είναι εξαιρετικός στην εκπαίδευση του.

Screenshot 2021 06 10 102611

Τώρα ο ο Τάκα εργάζεται στην εκπαίδευση του για να γίνει σκύλος θεραπείας και «φοιτά» σε ακαδημία εκπαίδευσης για να λάβει το πιστοποιητικό του. Αργότερα, ο Τάκα θα συνεχίσει την εκπαίδευση για να γίνει σκύλος θεραπείας σε Κέντρο εγκαυμάτων όπου θα εργάζεται με άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρά με εγκαύματα.

Η εκπαιδευτής του λέει πως ο Τάκα έχει το σωστό ταπεραμέντο για αυτή την αποστολή και έχει και τα σημάδια από τα εγκαύματα με τα οποία μπορούν οι ασθενείς να ταυτιστούν.

Screenshot 2021 06 10 102626

Η Μάντι είναι ευγνώμων στην εκπαιδεύτρια του Τάκα, Κρύσταλ αφού όπως είπε, χάρη στην εκπαίδευση της, μπορεί τώρα να κρατήσει τον Τάκα στο σπίτι της.

«Εξαιτίας της, τώρα ο Τάκα μπορεί να προσφέρει παρηγοριά σε ένα παιδί ή όποιον άλλο πέρασε μέσα από αυτή τη σκληρή δοκιμασία»

Screenshot 2021 06 10 102638

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.