Σκύλος έδωσε το αίμα του σε γατάκι για να σωθεί από βέβαιο θάνατοΔεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που σκυλάκια και γατάκια, αντίθετα με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση, γίνονται πολύ καλά φιλαράκια. Όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση ένας σκύλος έδωσε ακόμη και το αίμα του προκειμένου ένα μικρούλικο γατάκι να κρατηθεί στη ζωή.

Συγκεκριμένα, κτηνίατροι στη βρετανική πόλη του Γκέιτσχεντ τόλμησαν μια πολύ σπάνια ιατρική πρακτική, να σώσουν ένα γατάκι από βέβαιο θάνατο, κάνοντας του μετάγγιση από σκύλο, όπως αναφέρει η βρετανική The Mirror.

Ειδικότερα, ή ιδρυτής της φιλοζωικής New Beginnings Cat Rehoming βρήκε στο δρόμο ένα θηλυκό γατάκι μόλις 4 εβδομάδων να είναι ετοιμοθάνατο.

​«Ήταν σχεδόν νεκρή και τόσο αδύναμη που μόλις και με τα βίας μπορούσε να σηκώσει το κεφαλάκι της. Δεν είχε καθόλου ερυθρά αιμοσφαίρια και τα ούλα της ήταν λευκά», ανέφερε η 68χρονη Μορίν Φράνκλιν.

Μιας και η μετάγγιση αίματος κρίθηκε εξαιρετικά επείγουσα, οι κτηνίατροι πήραν μια ασυνήθιστη απόφαση, να μεταγγίσουν αίμα από ζώα διαφορετικού είδους. Μάλιστα, ο δότης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ένας σκυλάκος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόπειρα των κτηνιάτρων στέφθηκε με επιτυχία και η μικρή γατούλα, που ονομάστηκε Ελι, έζησε και πλέον είναι καλά στην υγεία της, με την ιστορία της να γίνεται viral.

 

https://twitter.com/Raffy1011/status/1198486126484508672