Σόφι ιντ Βέλντ: Αιχμές κατά του Γενικού Εισαγγελέα για το μαύρο βαν – «Σε σοβαρό κίνδυνο η Δημοκρατία…»

«Απογοητευτική» η άρνηση του Γενικού Εισαγγελέα να παραδώσει στην Επιτροπή PEGA το πόρισμα για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν

Απογοητευτική χαρακτηρίζει την άρνηση του Γενικού Εισαγγελέα στην Κύπρο, να παραδώσει στην Επιτροπή PEGA το πόρισμα για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, η Ολλανδή ευρωβουλεύτρια και εισηγήτρια της Επιτροπής, Σόφι ιντ Βελντ.

Τονίζει επίσης ότι είναι δύσκολο να αντιληφθεί γιατί η έκθεση δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

Σε συνέντευξη της στον Φιλελεύθερο, η κυρία Βέλντ κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των Κυπρίων πολιτών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εκτιμά επίσης ότι στην Κύπρο διατρέχουν κίνδυνο οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, οι ακτιβιστές, οι δικηγόροι και άλλες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής.

Αφήνει ξεκάθαρα αιχμές για χρήση της «εθνικής ασφάλειας» ως πρόσχημα για αδιαφάνεια, ενώ τονίζει ότι «η δημοκρατία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, εάν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία, δεν αισθάνονται πλέον καμία υποχρέωση λογοδοσίας έναντι των πολιτών».

Παράλληλα, αναφέρεται και στην υπόθεση παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για σύνδεση με την φερόμενη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού από τις μαροκινές Αρχές και το πολύκροτο σκάνδαλο «Qatargate».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy