Σοφοκλέους: «Η αποκεντρωμένη ομοσπονδία είναι πάγια θέση του ΔΗΣΥ-Δεν είναι εκτός του πλαισίου της ΔΔΟ»

Για να λυθεί το κυπριακό θα πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να εκμεταλλευτεί διάφορες διεθνές πραγματικότητες και συγκυρίες ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μιχάλης Σοφοκλέους.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι τη δεδομένη στιγμή η Τουρκία βρίσκεται σε διάλογο με την ΕΕ και τις ΗΠΑ για να επανακαθοριστούν οι σχέσεις τους. ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι αν το κυπριακό δεν είναι στις προτεραιότητες αυτής της διεργασίας, τότε θα μπει στο ράφι της διεθνής διπλωματίας. Υπέδειξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αναγνώσει και να αξιοποιήσει το διεθνές περιβάλλον προκειμένου να γίνει το κυπριακό κριτήριο και να μην λειτουργούμε λες και είμαστε ο ομφαλός της γης.

Επίσης είπε ότι η διχοτόμηση αν έρθει με συμφωνία ή με το πέρασμα του χρόνου, πάλι διχοτόμηση θα είναι ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μιχάλης Σοφοκλέους. Πρόσθεσε ότι δεν έχει σημασία αν είναι με την υπογραφή ή την ανοχή της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ακόμα ανέφερε ότι το κυπριακό διένυσε δρόμο και απόσταση. Πρόσθεσε ότι τα δυο μεγάλα θέματα που εκκρεμούν είναι η πολιτική ισότητα και η αποτελεσματική υπεροχή των Τουρκοκυπρίων στην εξουσία για να μην αισθάνονται ανασφάλεια ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα κάνει ότι θέλει αλλά και η απαλλαγή της Κύπρου από την πατρωνία της Τουρκίας για να μην νιώθουν οι Ελληνοκύπριοι ότι η Τουρκία θα ανοίξει και πάλι την πόρτα. Επίσης είπε ότι η αποκεντρωμένη ομοσπονδία είναι πάγια θέση του ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι δεν είναι εκτός του πλαισίου της ΔΔΟ και των συγκλίσεων δεδομένου ότι διασφαλίζεται η ενιαία κυριαρχία και ιθαγένεια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei