«Βαθιά σοκαρισμένος και λυπημένος» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ από τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα.

Μεταξύ των περισσότερων των 200 νεκρών βρίσκονται και τουλάχιστον οκτώ Βρετανοί υπήκοοι.

«Το να επιτίθεσαι σε κάποιους που έχουν συγκεντρωθεί απλά και μόνο για να γιορτάσουν την Κυριακή του Πάσχα είναι ανείπωτα μοχθηρό. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ασκεί την πίστη του εν ειρήνη, ασφάλεια και με προστασία, αλλά τραγωδίες σαν κι αυτή, όπως και εκείνη στο Κράιστσερτς, μας θυμίζουν ότι υπάρχουν ορισμένοι που μισούν αυτά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

»Αυτές οι ελεεινές πράξεις τελέστηκαν την ώρα που εκατομμύρια χριστιανών γιορτάζουν το Πάσχα ενώ ζουν υπό τη σκιά διώξεων. Πολλοί συγκεντρώνονται σε εκκλησίες υπό τον κίνδυνο επιθέσεων. Αμέτρητοι άλλοι θα έχουν υποστεί απειλές ή διακρίσεις.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο στέκει αλληλέγγυο με τους διωκόμενους χριστιανούς ανά τον κόσμο και με την κυβέρνηση και το λαό της Σρι Λάνκα», δήλωσε ο κ. Χαντ.

Σημειώνεται ότι επ’ ευκαιρία του Πάσχα των Δυτικών ο κ. Χαντ είχε στείλει την περασμένη Πέμπτη επιστολές σε 40 χριστιανούς που τελούν υπό δίωξη σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Με τις επιστολές ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών προσπαθούσε να ενθαρρύνει τους παραλήπτες τονίζοντας ότι γα δεινά που υφίστανται λόγω της πίστης τους δεν περνούν απαρατήρητα από τη Δύση.