Σοκαριστικές καταγγελίες: Ιερείς παντρεύουν ομοφυλόφιλα άτομα και τους στέλνουν για «θεραπείες»

Σοκαριστικές και σοβαρότατες καταγγελίες στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, ενώπιον της οποίας τέθηκε σήμερα η πρόταση του ΑΚΕΛ για ποινικοποίηση των θεραπειών μεταστροφής σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Ο Αντώνης Παπαγεωργίου, μέλος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και θεολόγος κατήγγειλε ότι έχουν μαρτυρίες πως ιερείς παντρεύουν ομοφιλόφυλα άτομα και κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης, τούς στέλνουν σε ενδοκρινολόγους, σε φαρμακεία για βιάγκρα και για ορμονοθεραπείες.

Επίσης είπε ότι έχουν μαρτυρίες για απόπειρες αυτοκτονίας ενώ γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε ψυχιάτρους και τους ζητούν να τους αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Επίσης είπε ότι έχουν μαρτυρίες και για εξορκισμούς που έκαναν ιερείς σε κάποια άτομα.

Ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ότι καταδικάζουν αυτές τις ψευδοθεραπείες και ευχήθηκε όπως απαγορευτούν. Επίσης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ για την πρόταση νόμου και τη συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών.

Ο Γιώργος Κουκουμάς του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για ψευδοθεραπείες μεταστροφής που υπόκεινται ΛΟΑΤΚΙ άτομα και είναι βάναυση πρακτική με σκοπό να εξαλειφθεί η σεξουλαϊκή τους ταυτότητα. Όπως είπε κάποιοι βασίζονται στην αντίληψη ότι αυτά τα άτομα είναι άρρωστα και πρέπει να θεραπευτούν.

Επίσης είπε ότι τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά και έφηβοι και αναφέρθηκε σε πρακτικές με ψυχοθεραπείες, με φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογικό καταναγκασμό ακόμα και καταναγκαστική κατήχηση από επαγγελματίες υγείας, ψυχοθεραπευτές αλλά και από ιερείς.

Ο κ. Κουκουμάς τόνισε ότι η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ βρίσκει θετική ανταπόκριση και πρέπει να προωθηθεί. Ακόμα ανέφερε ότι στην πρόταση νόμου προβλέπονται ποινές μέχρι και δυο έτη για όσους εφαρμόζουν την ψευδοθεραπεία και ποινές μέχρι και τρία έτη όταν εφαρμόζεται σε ανήλικα πρόσωπα ή άτομα που είναι σε ευάλωτη θέση λόγω ψυχικής υγείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών και βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης έκανε λόγο για τρομερές καταγγελίες και επαίσχυντες πράξεις που πρέπει να εξεταστούν. Σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψουν τον Μεσαίωνα στην Κύπρο. Ακόμα ανέφερε ότι η συζήτηση του θέματος θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής και θα κληθούν και αντιπρόσωποι της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.