Σομαλία: Δεκαοκτώ άμαχοι νεκροί σε επιδρομή μαχητών της Αλ Σαμπάαμπ

Μαχητές της Αλ Σαμπάαμπ σκότωσαν τουλάχιστον 18 άμαχους και κατέστρεψαν φορτηγά φορτωμένα με τρόφιμα βοήθειας σε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κεντρική περιοχή της Σομαλίας, ανέφεραν κάτοικοι και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων το Σάββατο.

Σύμφωνα με το Reuters, η ισλαμιστική ομάδα εξαπέλυσε την επίθεση στην περιοχή Χιράν στην ημιαυτόνομη πολιτεία Χιρσάμπελ στην κεντρική Σομαλία. Τα φορτηγά μετέφεραν προμήθειες στην πόλη Μαχάς.


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sonna μετέδωσε ότι μαχητές της αλ Σαμπάαμπ έκαψαν φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα και σκότωσαν τους περισσότερους που επέβαιναν σε αυτά.

Η ισλαμιστική ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα πολεμά την κεντρική κυβέρνηση της Σομαλίας για περισσότερο από μια δεκαετία και εξαπολύει συχνά επιθέσεις σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους.

Τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση κατά την οποία μαχητές της οργάνωσης εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στη Μογκαντίσου και κρατούσαν ομήρους πολλούς ανθρώπους για περισσότερο από 30 ώρες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.